Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

BBC: Facebookin arvo romahti viikossa jopa 58 miljardia dollaria

Facebookin arvo pörssissä laski peräti 58 miljardia dollaria kuluneella viikolla, Britannian yleisradioyhtiö BBC laski.

Demokraatti

Demokraatti

Facebook joutui viime viikonloppuna ryöpytyksen kohteeksi, kun lehdissä ympräi maailmaa kohistiin datayhtiö Cambridge Analytican jäätyä kiinni jopa 50 miljoonan Facebookin käyttäjän tiedon valjastamisesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kampanjaan. Asiasta uutisoi esimerkiksi New York Times.

Yhtiö oli jäänyt kiinni jo vuonna 2015 Facebookin käyttöehtojen rikkomisesta. Tuolloin Cambridge Analytica jakoi Facebookin käyttäjätietoja eteenpäin. Lauantaina lehtien sivuilla kuitenkin kerrottiin, että yhtiö oli säilyttänyt käyttötiedot lupauksensa vastaisesti ja hyödynsi niitä myös Trumpin kampanjassa.

Facebook kertoi viikonloppuna kieltävänsä yhtiön sekä se taustayhtiö SCL:n toiminnan alustoillaan. Kohu paisui entisestään, kun Britannialainen tv-kanava Channel 4julkaisi paljastusvideon, jossa yhtiön johtaja Alexander Nix näyttäisi esittelevän asiakkaaksi tekeytyneelle henkilölle yhtiön tekemiä likaisia kampanjoita.

Tämän jälkeen Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on pahoitellut julkisuudessa datavuotoja, jotka ovat koskettaneet yli 50 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti.

Lisäksi yhtiöitä on kannustettu poistamaan Facebook-sivujaan #deletefacebook-haasteella. Haasteeseen on tarttunut esimerkiksi Elon Musk, joka poisti sähköautovalmistaja Teslalan ja avaruusrakettiyhtiö SpaceX:n sivut Facebookista.

Pahoittelut eivät kuitenkaan estäneet sijoittajia myymästä Facebookin osakkeita. Sijoittajat ovat BBC:n arvion mukaan myyneet omistuksiaan sen pelossa, että Facebookin ympärillä vellova kohu pahenisi.

Lisää aiheesta

Sosiaalisen median jätin osake putosi maanantain 176,8 dollarista perjantain 159,3 dollariin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE