Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Boris Johnsonia ei päästetä helpolla – EU-komissio patistaa lähettämään Brysseliin komissaariehdokkaaksi naisen

Lehtikuva-AFP

EU-komission tuleva puheenjohtaja Ursula von der Leyen on lähettänyt Britannialle pyynnön lähettää Brysseliin komissaariehdokkaansa, koska maa ei ole vielä eronnut EU:sta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Komission tiedottajan mukaan von der Leyen on rohkaissut pääministeri Boris Johnsonia lähettämään myös naisehdokkaan, koska hän tavoittelee sukupuolten tasamäärää uudessa komissiossaan. Hyvin lähellä toteutumista ollut tavoite on karannut kauemmas sen jälkeen kun Euroopan parlamentti reputti kaksi jäsenmaiden lähettämää naiskomissaariehdokasta. Ranska ja Romania esittivät ensin naista, mutta ovat nyt tarjoamassa vaihtoehdoksi miesehdokasta. Myös Unkarin uusi ehdokas on mies.

Von der Leyen on toivonut Johnsonilta pikaista vastausta. Uuden komission piti aloittaa marraskuun alussa, mutta aloitus on viivästynyt ainakin kuukaudella komissaariehdokkaiden hylkäämisten takia.

Toive naisehdokkaasta tarkoittaa sitä, ettei Johnson pääse ongelmasta helpoimman kautta.

– Tavoitteena on, että Euroopan parlamentti voisi äänestää komissiosta ennen marraskuun loppua, tiedottaja Dana Spinant kertoi keskiviikkona toimittajille.

Pääministeri Johnson joutuu pyörtämään aiemmat puheensa siitä, ettei Britanniasta lähetettäisi Brysseliin enää uutta komissaaria. Toive naisehdokkaasta tarkoittaa sitä, ettei Johnson pääsisi ongelmasta yli myöskään helpoimman kautta, koska ei voisi tarjota lyhyelle jatkokaudelle nykyistä brittikomissaaria Julian Kingiä.

Britannian EU-erolle on myönnetty lisäaikaa tammikuun loppuun.

STT–Anniina Luotonen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE