Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

CNN: Yhdysvalloissa useat sairaalat verkkohyökkäysten kohteina – potilaita jouduttu siirtämään toisiin hoitolaitoksiin

Lehtikuva

Yhdysvalloissa useat sairaalat ympäri maata ovat joutuneet verkkohyökkäysten kohteeksi, kertoo uutiskanava CNN. Sairaaloihin on kohdistettu niin sanotulla ransomwarella eli kiristyshaittaohjelmilla tehtyjä hyökkäyksiä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maan hallinnon sisäinen viranomaislähde kertoo uutiskanavalla, että lukuisiin sairaaloihin on kohdistettu hyökkäyksiä kahden viime päivän aikana. Lähde kertoo hyökkäysten voivan liittyä toisiinsa ja liittovaltion tutkivan niitä.

Yhdysvaltain kyberturvallisuusvirasto (CISA) on antanut varoituksen terveydenhuollon laitoksiin kohdistuvista hyökkäyksistä. CISA kertoi Twitterissä, että maassa on välitön ja lisääntynyt uhka, joka kohdistuu yhdysvaltalaissairaaloihin ja terveyspalveluiden tarjoajiin.

Verkkohyökkäyksistä annetun varoituksen takana ovat CISA:n lisäksi liittovaltion poliisi FBI sekä Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö.

Kolme eri osavaltioissa toimivaa terveydenhuollon tahoa on erikseen vahvistanut CNN:lle joutuneensa hyökkäysten kohteeksi.

Verkkohyökkäysten määrä on ollut kasvussa

Kyberturvallisuusyritys Mandiantin asiantuntijat ovat CNN:n mukaan kertoneet tunnistaneensa tiistaina ainakin kolme hyökkäystä ja keskiviikkona yhden.

Sairaalat ovat joutuneet hyökkäysten vuoksi ohjaamaan potilaitaan toisiin hoitolaitoksiin. Tämän vuoksi potilaat voivat joutua odottamaan kauemmin päästäkseen elintärkeisiin hoitoihin.

Mandiantin teknologiajohtaja Charles Carmakal kuvaili uutiskanavan mukaan hyökkäyksiä merkittävimmäksi Yhdysvalloissa nähdyksi kyberturvallisuusuhaksi. Carmakalin mukaan hyökkäyksen taustalla ovat taloudelliset motiivit.

Verkkohyökkäysten määrä on ollut CNN:n mukaan selvässä kasvussa tänä vuonna. Sairaaloihin kohdistuneita hyökkäyksiä on ollut useampia jo heinäkuun jälkeen.

Hyökkäysten tekijöistä ei ole tietoa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE