Opinion

Debatt: Socialdemokraterna jobbar för Finland och Åland

Jukka-Pekka Flander
FSD:s och ÅSD:s kandidater i riksdagsvalet skriver i en gemensam insändare om vikten av att Sanna Marin får fortsätta som Finlands statsminister.

Statsminister Sanna Marin (SDP) har framgångsrikt lett landet igenom en rad svåra kriser. I henne har vi har en finländsk statsminister som resten av världen känner och respekterar.

ABL

 

 

Regeringen Marin har under denna period höjt de lägsta pensionerna, genomfört en familjeledighetsreform, stärkt sysselsättningen och drivit på klimat- och miljöarbetet. Vi menar att det är viktigt att Finland även i fortsättningen leds av socialdemokraterna så att detta goda framtidsarbete ska kunna fortsätta.

Socialdemokraterna är också garanten för att svenska språkets ställning inte försämras. SDP vågar tydligt säga nej till regeringssamarbete med Sannfinländarna, och därmed ett klart nej till deras finskhetsprogram. Vi socialdemokrater vill stärka svenskans ställning genom att förverkliga målsättningarna i nationalspråksstrategin. Detta är viktigt för Åland och för Svenskfinland.

Vi socialdemokratiska riksdagskandidater i Finland och på Åland ska göra allt vi kan för att trygga ett återval av Sanna Marin. Vi har alltid haft ett gott samarbete mellan våra två socialdemokratiska partier. Vi vill gemensamt förbättra relationerna mellan Finland och Åland, samt framgångsrikt driva viktiga frågor. Nästa mandatperiod ska vi se till att en ny självstyrelselag förverkligas.

 

Nina Fellman (S), Ålands valkrets

Henrik Löthman (S), Ålands valkrets

Arsim Zekaj (S), Ålands valkrets

Kristine Dzene (S), Ålands valkrets

Dimitri Qvintus (SDP), Helsingfors valkrets

Jacob Storbjörk (SDP), Vasa valkrets

Anna Caldén (SDP), Vasa valkrets

Peter Sjökvist (SDP), Vasa valkrets

Leif Grönroos (SDP), Egentliga Finlands valkrets

Johan Kvarnström (SDP), Nylands valkrets

Anette Karlsson (SDP), Nylands valkrets

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE