Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Delhiin vaaditaan ulkonaliikkumiskieltoa hyvin väkivaltaisen mellakoinnin vuoksi – ”Ihmiset tappavat toisiaan, luodit viuhuvat”

LEHTIKUVA / AFP Sajjad Hussain

Intian pääkaupunkiin Delhiin vaaditaan ulkonaliikkumiskieltoa erittäin väkivaltaisiksi äityneiden muslimien ja hindujen yhteenottojen vuoksi. Mellakoissa on maanantaina ja tiistaina kuollut ainakin 20 ihmistä ja liki 190 on tuotu sairaaloihin hoidettaviksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Delhin vakavimmissa uskonnollisissa levottomuuksissa vuosikymmeniin on käytetty kivien ja keppien lisäksi myös miekkoja ja tuliaseita.

Delhin pääministeri Arvind Kejriwal vaati keskiviikkona, että kaupunkiin on komennettava sotilaita ja pahimman väkivallan riivaamiin kaupungin koillisosiin on julistettava ulkonaliikkumiskielto.

– Poliisi ei kaikista ponnisteluistaan huolimatta pysty kontrolloimaan tilannetta ja palauttamaan järjestystä, Kejriwal kirjoitti Twitterissä.

Yhteenotot alkoivat, kun uuden kansallisuuslain kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen. Pahimmat yhteenotot tapahtuivat alueella, jolla asuu runsaasti muualta tulleita köyhiä siirtotyöläisiä. Osa heistä pakeni keskiviikkona kodeistaan uusien yhteenottojen pelossa.

– Ihmiset tappavat toisiaan, luodit viuhuvat. Työtä ei ole, joten on parempi lähteä pois kuin jäädä. Miksi me haluaisimme kuolla täällä, kyseli Jaffrabadin alueella asuva räätäli, joka kertoi palaavansa kotikyläänsä Uttar Pradeshin osavaltioon.

Uutistoimisto AFP:n paikan päällä olevat toimittajat näkivät keskiviikkona ainakin yhden poltetun moskeijan. Sosiaalisessa mediassa on niin ikään kiertänyt video, jossa miesjoukko repii irti kovaäänisen moskeijan minareetista ja korvaa sen hindujen uskonnollisella lipulla sekä Intian lipulla.

Uutta kansallisuuslakia on pidetty muslimivastaisena.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE