Politiikka

Demarinuorten Näkkäläjärvi kiittää OECD:n raporttia – ”Nostaa esiin samoja uudistustarpeita kuin me”

Topi Juga
Topi Juga

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi pitää OECD:n maaraportissa esiin nostettuja uudistustarpeita toimivina. Monet maaraportin ajatukset ovat Näkkäläjärven mukaan tuttuja myös Demarinuorten esityksistä.

– Kyllä huomaa, että Demarinuoret on todellinen uudistusliike. OECD nostaa raportissaan esiin samoja uudistustarpeita kuin mekin olemme tehneet viimeisten vuosien aikana: sosiaaliturva, perhevapaat, aktiivinen työvoimapolitiikka, verotus ja sote, hän listaa.

OECD suosittaa raportissaan uudistamisen suunnaksi yleistulo-mallia ja pitää perustuloa huonona ratkaisuna, jos tavoitteena on kannustavuuden lisääminen ja köyhyyden vähentäminen. Näkkäläjärven mukaan näkemys on näiltä osin lähellä Demarinuorten Yleisturvaa.

”Seuraavan hallituksen ohjelman on oltava kunnianhimoinen uudistusohjelma.”

– Kustannusneutraali perustulo lisäisi köyhyyttä ja heikentäisi työnteon kannusteita. OECD esittää myös sovitellun päivärahan 80 prosentin työaikarajasta luopumista. Samaa on esittänyt aiemmin muun muassa SAK.

Näkkäläjärven mukaan myös OECD:n esittämä perhevapaiden uudistaminen on tärkeä ja ajankohtainen vaatimus varsinkin, kun hallitus ei ole saanut sitä hoidettua.

– Yleisesti ottaen on todettava, että seuraavalle hallitukselle jää iso työmaa nykyisen hallituksen epäonnistuttua monissa keskeisissä keskeisissä uudistuksissa. Seuraavan hallituksen ohjelman on oltava kunnianhimoinen uudistusohjelma, jotta suomalainen hyvinvointivaltio saadaan päivitettyä 2020-luvulle, tasa-arvoa edistetään ja talouden suotuisaa kehitystä saadaan tuettua.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat