Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demariopiskelijat tiukkana: ”Emme osallistu pienen piirin neuvotteluihin SYL:n hallituksesta”

Lehtikuva / Irene Stachon

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ei osallistu neuvotteluihin Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n tulevista hallituspaikoista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Toivomme muidenkin poliittisten opiskelijajärjestöjen sekä ylioppilaskuntien luopuvan neuvotteluista avoimuuden nimissä, Demariopiskelijat vetoavat tiedotteessaan SYL:n liittokokouksen lähestyessä.

SONK ei ole käynyt neuvotteluja liittohallituksen kokoonpanosta viime vuosina ja toivomme tämän avoimemman käytännön leviävän yhä useampaan järjestöön.

– Näemme neuvotteluista luopumisen luonnollisena jatkumona SYL:n neuvottelukulttuurin viime vuosien kehitykselle entistä avoimemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi.

”Haluamme edistää entistä avoimempia toimintatapoja myös SYL:ssä.”

Demariopiskelijoiden järjestö haluaa, että päätäntävalta olisi aidosti kokousedustajilla, eikä pienellä määrällä neuvottelijoita.

– Olemme omassa toiminnassamme jo luopuneet neuvotteluista ja päätöksellämme haluamme edistää entistä avoimempia toimintatapoja myös SYL:ssä, liittohallituksen jäsen Ville Kurtti perustelee tiedotteessa.

Hänen mielestään pienen piirin neuvotteluiden sijaan hallitus pitäisi valita kokousedustajien oman itsenäisen tahdonmuodostuksen mukaisesti.

– Jokaiselle ehdokkaalle tulee antaa tasavertaiset mahdollisuudet kampanjoida ja tuoda esiin omaa osaamistaan, kokemustaan ja näkemyksiään kokousedustajille, minkä perusteella edustajat tekevät itsenäisesti äänestyspäätöksensä.

SONK painottaa, että demokraattisissa järjestöissä pitää hallituksen valinnassa taata vaalin avoimuus ja reiluus sekä ehdokkaiden yhdenvertainen asema.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE