Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Työmarkkinat

Destiassa alkaa tiistaina kolmen päivän lakko – Liittojohtaja: ”Todellisuudessa yhtiö kunnioittaa vain jättimäistä tulostaan”

Jari Soini

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa tiistaina kolmen päivän lakon infra-alan yritys Destiassa. Lakko voi aiheuttaa ruuhkia tieliikenteeseen ja myöhästymisiä junaliikenteeseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

JHL:n mukaan syynä on Destian aikomus vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Muutos maksaa JHL:n mukaan työntekijöille vähintään satoja euroja vuodessa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Paltan ja JHL:n välistä sopimusta. Destia aikoo JHL:n mukaan liittyä infra-alan tesiin, jonka osapuolina ovat Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

–  Voiton maksimointi palkkoja polkemalla on epäreilua, ja sopimusshoppailu rikkoo räikeästi yhtiön arvoja. Verkkosivuillaan Destia väittää kunnioittavansa sitä sitovia työehtosopimuksia. Todellisuudessa yhtiö kunnioittaa vain jättimäistä tulostaan, totesi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa maanantaina.

Destia sanoo omassa tiedotteessaan pitävänsä JHL:n antamaa lakkoilmoitusta laittomana, sillä Destialla on voimassa oleva työehtosopimus.

”Yritys tarkastelee parhaillaan tarkoituksenmukaisinta edunvalvontaa yhtiön ja sen henkilöstön näkökulmasta. Destian tarkoituksena ei ole palkkojen ja työsuhteen ehtojen heikentäminen. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehty”, yhtiö tiedottaa.

Uutiseen lisätty kaksi viimeistä kappaletta Destian tiedotteesta 8.6. kello 11.59.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE