Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ecuador ryhtyi vaatimaan venezuelalaisilta passeja rajalla, tuhannet jäämässä jumiin Kolumbiaan

Nicolas Maduro ei ole saanut Venezuelan taloutta kuntoon.

Venezuelalaisten kiihtyvä joukkopako kotimaastaan kiristää jännitteitä naapurimaissa. Brasilia aikoo määrätä lisää joukkoja Venezuelan-vastaiselle rajalleen viikonlopun levottomuuksien takia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Levottomuudet saivat alkunsa, kun paikallinen mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin Pacaraiman rajakaupungissa.

Kaupunkilaiset syyttivät teosta Venezuelasta tulleita siirtolaisia, jotka asuvat alueelle kyhäämissään telttaleireissä.

Kaupunkilaiset hyökkäsivät venezuelalaisten leireihin ja polttivat ne. Yhteenotoissa kerrotaan loukkaantuneen useita ihmisiä.

Brasiliaan on viimeisten kolmen vuoden aikana tullut kymmeniätuhansia venezuelalaisia. Kaikkiaan YK arvioi, että 2,3 miljoonaa venezuelalaista on viime vuosina paennut ulkomaille Venezuelan taloudellista ja poliittista kriisiä.

Venezuelan talous on presidentti Nicolas Maduron vuonna 2013 alkaneella kaudella romahtanut totaalisesti. Maassa on pulaa muun muassa ruuasta ja lääkkeistä.

“Passien vaatiminen ei auta”.

Ecuador ryhtyi eilen vaatimaan venezuelalaisilta passia rajalla, kun aikaisemmin maahantuloon on riittänyt henkilökortti. Peru aikoo ottaa passintarkastukset käyttöön ensi viikonloppuna. Perun mukaan maahan on viikon aikana tullut yli 20 000 venezuelalaista.

Venezuelalaisten läpikulkureitillä oleva Kolumbia pelkää nyt, että passittomat ihmiset jäävät maahan jumiin.

Kolumbian maahanmuuttoviraston johtajan Christian Krugerin mukaan vain noin puolella Ecuadoriin ja Peruun pyrkivistä venezuelalaisista on passi mukanaan.

Viime aikoina Kolumbian ja Ecuadorin rajalle on saapunut yli 4 000 venezuelalaista päivässä. Viimeisten 15 kuukauden aikana Kolumbia arvioi, että heitä on tullut maahan yli miljoona.

– Passin vaatiminen ei lopeta ihmisten tuloa, koska he pakenevat maastaan pakon edessä, eivät vapaaehtoisesti, Kruger korosti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE