Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Eduskuntavaalit: Näin menestyi ”ideologisesti työtön” Ossi Nyman

Kuvakaappaus Feministisen puolueen sivuilta

Kirjailija, ”ideologisesti työtön”, Ossi Nyman nostatti taannoin mediakohun Helsingin Sanomien haastattelussa kertomalla muun muassa, kuinka vältellä työtä. Nyman määritteli itsensä ”ideologisesti työttömäksi”.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Nymanin mielestä on merkittävä ihmisoikeusloukkaus, että ihmisiä, hän mukaan lukien, pakotetaan töihin. Hän näkee itsensä esitaistelijana.

”Työkkäristä soitetaan tasaisin väliajoin, että pitää mennä johonkin työhaastatteluun. Sinne on pakko mennä, muuten he katkaisevat tuet. Haastattelussa täytyy olla riittävän epäkiinnostuneen oloinen, ettei vahingossa saa työpaikkaa.”

Nyman sanoi 2017, että ”aika pitkälle pääsee näin: kun he kysyvät, miksi hait tätä työtä, niin sanoo, että työkkäri pakotti.”

Sittemmin kehutun esikoisromaanin Röyhkeys julkaissut Nyman oli kevään eduskuntavaaleissa ehdolla Feministisen puolueen listoilta Helsingissä.

Menestys jäi suhteelliseksi vaatimattomaksi. Nyman sai 53 ääntä.

Kirjailija kertoi puolueen sivuilla, että yksi hänen kärkiteemoistaan perustulo.

”Sen sijaan, että pakotamme heikommassa asemassa olevat ihmiset riittämättömällä palkalla vastenmielisiin ja ympäristöä tuhoaviin töihin, tulee meidän tarjota jokaiselle Suomen kansalaiselle vastikkeeton perustulo, joka vapauttaa heidät työskentelemään yhteiskunnan hyväksi itse valitsemallaan tavalla.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE