Politiikka

Elina Lepomäki iskee taas: ”Se on terveysfirmoille suunnattu yritystuki, joka pirstoo hoitoketjut ja tulee kalliiksi”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kokoomuksen kansanedustaja, hallitusrivistön sote-kriitikoksi profiloitunut Elina Lepomäki sanoo, ettei nykyinen valinnanvapaus-esitys ole kokoomuslainen.

”Se on terveysfirmoille suunnattu yritystuki, joka pirstoo hoitoketjut ja tulee kalliiksi. Lehmänkaupoissa ei ole mitään ihmeellistä – niin koalitiohallitus toimii. On johtajuutta myöntää, jos kokonaisuus on tappio Suomelle.”

Vaikea nähdä, miten kokoomus häviäisi vaalit, jos sote kaatuisi.

Lepomäki osallistui sunnuntaina keskusteluun, jonka aloitti viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner sanomalla, että kokoomuksen yhtenäisyys sote-äänestyksessä on kuulemma Petteri Orpon johtajuuden mittari.

”Ei ole. Lepomäki tai Vapaavuori ei vastusta sotea, koska Orpo, vaan koska ongelmat. Ryhmän yhtenäisyys on pikemminkin manipulaation osaamisen mittari ja se ei ole kovin hyvää johtamista se”, Jungner kirjoitti Twitterissä.

Lepomäki vastasi SDP:n entiselle puoluesihteerille ja Talouselämän toimittaja Matti Virtaselle, joka pohdiskeli, että soten kaatuminen tarkoittaisi hallituksen kaatumista ja SDP:n nousua pääministeripuolueeksi.

”Hallituksen hajoaminen ei tarkoita välttämättä ennenaikaisia vaaleja. Niitä tuskin yksikään eduskuntaryhmä haluaa. Myös vaikea nähdä, miten kokoomus häviäisi vaalit, jos sote kaatuisi. Ihmisiä kiinnostaa palvelut ja niiden kestävä rahoitus pikemmin kuin politiikan ”uskottavuus”.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat