Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Elokapina estänyt raskaan liikenteen pääsyn UPM:n Kymin-sellutehtaalle

LEHTIKUVA / ANNI ÅGREN
Metsäteollisuusyhtiö UPM:n logo Helsingissä.

Ympäristöliike Elokapina on aloittanut tänä aamuna mielenosoituksen metsäyhtiö UPM:n paperi- ja sellutehtaalla Kouvolassa. Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajat ovat kiinnittyneet toisiinsa, junaraiteisiin ja betonitynnyriin sekä kiivenneet kolmijalkojen päälle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

UPM:n viestinnästä vahvistetaan STT:lle, että Elokapinan mielenosoitus on tehtaan edustalla käynnissä. Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että mielenosoittajat ovat estäneet raskaan raide- ja tieliikenteen pääsyn tehtaalle.

UPM:n mukaan mielenosoituksella ei ole kuitenkaan välitöntä vaikutusta tehtaan toimintaan. Tämä johtuu siitä, että tehtaalla on viestinnän mukaan “huomattavia määriä” puuta varastossa. Viestinnästä ei osattu arvioida, kauanko mielenosoituksen tulisi kestää, jotta se alkaisi vaikuttaa tehtaan toimintaan.

ELOKAPINASTA kerrotaan STT:lle, että mielenosoitus on meneillään toistaiseksi eikä sille ole ilmoitettu päättymisaikaa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen arvion mukaan paikalla on noin 50 mielenosoittajaa. Elokapina itse arvioi STT:lle, että mielenosoittajia on paikalla “vajaa sata”.

Poliisi sanoo tiedotteessaan ohjaavansa liikennettä alueella ja pyrkivänsä neuvottelemaan mielenosoittajien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Mielenosoittajat vaativat UPM:ltä puunkäytön vähentämistä, selluteollisuuden rakennemuutosta ja “ekologisen velan maksamista” Uruguayssa, jossa UPM:llä on muun muassa sellutehtaita. Lisäksi Elokapina syyttää UPM:ää viherpesusta ja vaatii sen lopettamista.

STT / Eetu Halonen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE