Politiikka

Emma Kari avautuu Fatim Diarran insestipuheista: ”Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kommentoi vihreiden helsinkiläisen valtuutetun Fatim Diarran insestipuheista syntynyttä kohua. Kartin mukaan Suomessa on tapana puhua toisistamme liian usein julmalla ja ilkeällä tavalla.

”Kaupunkilaiset haukkuvat toisessa kaupungissa asuvia tai niitä, jotka eivät asu kaupungissa. Maaseudulla asuvat puhuvat ilkeästi kaupunkilaisista tai viereisen kylä asukkaista. Heterot haukkuvat homoja, terveet vammaisia ja vaaleaihoiset tummaihoisia.”

Kari kirjoittaa Facebook-tilillään.

”Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta. Tuore ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu teki ilkeän, julman ja täysin tuomittavan kommentin yksityisellä Facebook-sivullaan. Sen jälkeen hänen sähköpostinsa, Facebookkinsa ja puhelimensa on muistuttanut ihmiskunnan viemäriä. N****ri- ja huorasolvaukset sekä tappo- ja raiskausuhkaukset seuraavat toisiaan. Kaikkea tätä seuratessa ei voi olla kysymättä, mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu?”

Karin mukaan koko kohusta on jäänyt pääasiassa surullinen olo.

”Se muistuttaa siitä, miten me tässä maassa puhumme toisistamme. Miten ilkeitä me osaamme olla. Miten armottomalla tavalla ja julmalla puheella lähdemme lynkkaamaan sitä yksilöä, joka edustaa silmissämme jotain muuta kuin meitä itseämme.”

Diarra synnytti perjantai-iltana kohun sosiaalisessa mediassa kirjoittamalla Facebook-keskustelussa kommentin, jossa hän totesi ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomasi kirjoituksen, ja postasi sen kuvankaappauksella Twitteriin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat