Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Emme anna koskaan anteeksi” – Zelenskyi puhui Butshassa raakuuksien vuosipäivänä

AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vakuutti perjantaina Butshan kaupungin raakuuksien vuosipäivänä, että Ukraina tulee lyömään Venäjän joukot.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjän joukot vetäytyivät Butshasta Kiovan luoteispuolelta maaliskuun viimeisenä päivänä viime vuonna, runsas kuukausi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Kaupungista paljastui myöhemmin joukkohautoja, kidutuskammioita ja teloitettuja siviilejä.

-  Vapaan maailman perustaa koskevaa taistelua käydään Ukrainan maaperällä. Me tulemme eittämättä voittamaan ja Venäjän pahuus häviää, juuri täällä Ukrainassa, Zelenskyi sanoi puhuessaan Butshassa, jossa olivat paikalla muun muassa Slovakian, Slovenian ja Kroatian pääministerit.

Hänen mukaansa Butsha säilyy venäläisjoukkojen raakuuksien symbolina.

-  Emme anna koskaan anteeksi. Tulemme rankaisemaan kaikkia syyllisiä, presidentti vakuutti.

VENÄJÄLLÄ alkaa olla pulaa tärkeästä tykistöaseistuksesta, Britannian puolustusministeriö arvioi perjantaina.

Venäjällä ei todennäköisesti ole enää kovin montaa vastatykistötutkaa käytettävissään Ukrainassa, sillä se on menettänyt niitä taisteluissa jo ainakin kuusi, puolustusministeriö arvioi päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Laitteita pidetään taisteluissa erittäin hyödyllisinä, sillä ne mahdollistavat nopeat vastaiskut vihollisen tykistöön.

Ukrainan erikoisjoukot julkaisivat viime viikolla kuvan Donetskin alueella tuhotusta venäläisestä vastatykistötutkasta. Brittitiedustelun mukaan sekä Ukraina että Venäjä ovat jatkuvasti pyrkineet tuhoamaan vastapuolen vastatykistötutkia.

Tuhoutuneiden laitteiden uusiminen on tiedusteluraportin mukaan korkealla sekä Venäjän että Ukrainan tärkeysjärjestyksessä. Brittiarvion mukaan uusien vastatykistötutkien hankkiminen voi kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa Venäjälle, sillä maalle asetetut pakotteet vaikeuttavat laitteeseen tarvittavan korkean teknologian elektroniikan toimituksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE