Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”En äkkiseltään keksi järjettömämpää politiikkaa” – hallitus aiheuttaa maahan vakavan aivovuodon, SDP:n Razmyar sanoo

Jukka-Pekka Flander / SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar moittii kovin sanoin hallituksen linjaa työperäisessä maahanmuutossa.

Demokraatti

Demokraatti

– Vaikuttaa sille, että ainoa asia, jossa perussuomalaiset on saanut hallituksessa tahtonsa lävitse, on suomalaisen yhteiskunnan kannalta katastrofaalinen linja työperäisessä maahanmuutossa, Razmyar sanoo tiedotteessa.

Razmyar nostaa esiin Foreign Specialists in Finlandin kyselyn, johon vastanneista työttömyysjaksoja Suomessa kokeneista osaajista 61 prosenttia ei olisi täyttänyt työnhaussaan kolmen kuukauden vaadetta. Kyselyn vastaajista yli 90 prosentilla on korkeakoulututkinto, 84 prosenttia työskentelee niin kutsutuilla STEM-aloilla (luonnontieteet, teknologia, insinööritieteet ja matematiikka) ja valtaosalla kuukausiansiot ovat yli 3500 euroa.

– Millä ihmeen konsteilla Suomeen jatkossa houkutellaan osaavaa työvoimaa, jos ihmiset heitetään kolmessa kuukaudessa pihalle, jollei sopimusten ollessa katkolla sopivaa työtä heti löydy?

– Pitäisikö tällaisten ihmisten nyt jättää Suomi? Ajassa, jossa korkea osaaminen on maamme menestyksen tae, hallitus haluaa itse aiheuttaa maahamme vakavan aivovuodon. En äkkiseltään keksi järjettömämpää politiikkaa, Razmyar lataa.

Razmyarin mukaan on selvää, että Suomessa tarvitaan monenlaista työperäistä maahanmuuttoa.

– Aivan kuten Nato-päätös ymmärrettiin maamme kannalta keskeiseksi, kaikki rintamalinjat ylittäväksi kysymykseksi, niin myös tarve työperäisestä maahanmuutosta tulisi nähdä Suomen tulevaisuuden kannalta yhteisenä ja tärkeänä tavoitteena. Me emme kilpaile työvoimasta yksin, vaan ottajia löytyy myös muualta, hän muistuttaa.

Ulkomaisille asiantuntijoille suunnatun kyselyn vastaajista liki 70 prosenttia harkitsisi lähtevänsä Suomesta, mikäli hallituksen kaavailemat uudet käytännöt tulevat voimaan sellaisenaan.

Näin ei rakenneta huomisen Suomea.

PERUSSUOMALAISET on muutamassa kuukaudessa pyörtänyt lähes kaikki vaalipuheensa, Nasima Razmyar huomauttaa. Razmyar katsoo, että ainoastaan Suomen järjettömin tavoite näyttää jääneen elämään.

– Perussuomalaiset tarjoavat kokoomuksen kanssa rintarinnan julmaa leikkauspolitiikkaa työssäkäyville ja lapsiperheille samaan aikaan kun ulkomaalaiselle työvoimalle näytetään ovea. Tänään “työmies” (Matti) Putkonen suorastaan valehteli todetessaan, ettei hallitus heikennä irtisanomissuojaa. Kyllä heikentää. Fakta ei muuksi muutu, vaikka sitä kuinka retoriikalla kuorruttaisi, Razmyar sanoo tiedotteessa.

– Heikennyksiä, ovennäyttöä, käpertymistä ja riidan kylvämistä. Näin ei rakenneta huomisen Suomea. Näin kylvetään vakavia tulevaisuuden ongelmia, jotka tulevat sukupolvet saavat kantaakseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE