Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”En näe mitään moraalista ongelmaa” – keskustan kansanedustaja laillistaisi kannabiksen viljelyn vientiin

Istock

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä toivoo, että Suomessa selvitettäisiin mahdollisuudet kannabiksen viljelyyn vientiin sekä lääkekannabikseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hänen mukaansa laillisen kannabiksen arvioidaan olevan 73,6 miljardin dollarin bisnes vuoteen 2027 mennessä.

– On todella typerää, mikäli Suomi ei ota omaa osuuttaan tästä laillisesta markkinasta. En näe mitään moraalista ongelmaa, mikäli veisimme Suomessa viljeltyä kannabista niihin maihin, jotka ovat laillistaneet sen viihdekäytön tai mikäli viljelisimme sitä itse lääkkeeksi, Kärnä toteaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että lääkekannabiksen käyttö on ollut mahdollista Suomessa jo vuodesta 2008 lähtien.

– On todella typerää, että emme viljele ja tuota lääkevalmistetta täällä itse, vaikka sen käyttö on lääkärin määräyksestä mahdollista. Mikäli mahdollistaisimme kannabiksen viljelyn vientiin ja lääkkeeksi, voisimme luoda satoja uusia työpaikkoja tähän maahan.

”Päihdehaittoja se ei lisäisi.”

Kärnä laskee, että pelkkä viidenkin prosentin osuus laillisesta kannabismarkkinasta vuonna 2027 tarkoittaisi noin 1,5 miljardin dollarin liiketoimintaa.

Kansanedustaja korostaa, että haluaa pitää päihdepoliittisen keskustelun irrallaan esityksestään.

– Mielestäni päihdepoliittiset ratkaisut kannabiksen viihdekäytöstä on tehtävä EU:n tasolla, ei kansallisesti. Sen sijaan vientiviljely on mitä suurimmissa määrin kansallinen ratkaisu. Kannabiksen vientiviljelyllä voitaisiin luoda valtavasti elinvoimaa Suomen maaseudulle. Päihdehaittoja se ei lisäisi.

Eduskunnan oli tänään määrä käydä keskustelu kansalaisaloitteesta kannabiksen dekriminalisaatiosta. Aloitekeskustelu jäi kuitenkin pöydälle opposition vaatimuksesta. Kärnä pitää opposition toimintaa farssina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE