Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Energiateollisuus: Maaliskuun vähäisempi sähkön tuotanto ei nostanut hintoja

iStock

Sähkön tuotanto oli maaliskuussa selvästi alemmalla tasolla kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna, selviää Energiateollisuuden sähkötilastosta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ydinvoiman tuotanto väheni Olkiluoto 3:n huoltotöiden vuoksi yli viidenneksellä, ja tuulivoiman tuotanto laski kymmenellä prosentilla heikompien tuuliolosuhteiden vuoksi. Vesivoiman tuotanto sen sijaan nousi neljä prosenttia.

Vähäisempi tuotanto ei kuitenkaan merkittävästi nostanut sähkön hintaa, joka oli maaliskuussa keskimäärin kuusi senttiä kilowattitunnilta.

-  Olkiluodon huoltokatkoksen ajoitus maaliskuuhun herätti osassa kansalaisia huolta sähkön hinnan ja riittävyyden suhteen. Vaikutukset ovat kuitenkin odotetusti olleet pieniä, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä tiedotteessa.

-  Sähköä on ollut hyvin tarjolla ja kulutus tavallista vähäisempää.

NETTOTUONNIN osuus kulutetusta sähköstä oli maaliskuussa 14 prosenttia. Sähköä tuotiin pääasiassa Ruotsista.

Sähköä kulutettiin vajaat viisi prosenttia vähemmin kuin vuotta aiemmin. Energiateollisuuden mukaan erityisesti teollisuuden kulutus supistui, kun tehtaita suljettiin poliittisten lakkojen vaikutusten vuoksi.

Leskinen huomauttaa, että yhteiset pohjoismaiset sähkömarkkinat tasapainottavat tuotannon ja kulutuksen vaihtelua Suomessa, mikä näkyy sähkön hinnassa.

-  Keskimäärin sähköä tuodaan edelleen vähän. Nyt tuli hetkellisesti kasvua, ja se tasoitti sähkön hintaa maaliskuun aikana. Jälleen tulee kuukausia, jolloin olemme vastaavasti sähkön nettoviejiä.

Uutista täydennetty klo 11.14.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE