Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Erittäin surullinen asia” – Suomi putosi kärkikastista työoikeusindeksissä

Jukka-Pekka Flander / SDP
Kansanedustaja Piritta Rantanen (sd.).

Tuoreen globaalin työoikeusindeksin mukaan Suomi on ensimmäistä kertaa tipahtanut pois kärkeä pitävien Pohjoismaiden joukosta.

Demokraatti

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen näkee tiedotteessaan, että Orpon hallitus “on viisveisannut työntekijöiden perusoikeuksista ja Suomea koskevista kansainvälisistä sopimuksista”.

– Tästä syystä olemme nyt kauempana ”pohjoismaisesta mallista” kuin koskaan.

– Global Rights Indeksillä toiselle tasolle putoaminen on Suomelle ensimmäinen kerta historiassa. Meitä ei voi enää pitää vertaisena muiden pohjoismaiden kanssa ja tämä on iso kolaus. Olemme nyt osa eurooppalaista sekä globaalia trendiä, jossa työntekijöiden asema vain heikentyy, tulkitsee kansanedustaja ja SD-eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Piritta Rantanen.

– Tämä on erittäin surullinen asia Suomelle – ja vielä synkempi asia työntekijöille. Lakko-oikeutta on rajoitettu merkittävästi, jatkossa sairastamisesta sakotetaan ja sosiaaliturvaa on heikennetty vastuuttomasti. Tässä vain muutama mainitakseni, Rantanen sanoo tiedotteessaan.

ITUC:n nyt yhdettätoista kertaa julkaisema indeksi pohjautuu 97 indikaattoriin. Niiden pohjalta maat on asetettu viiden portaan asteikolle.

MYÖS SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen pitää Suomen heikentynyttä sijaa indeksissä vakavana työntekijöiden oikeuksien näkökulmasta.

– Indeksi paljastaa karun totuuden Orpon hallituksen linjasta. ”Pohjoismainen malli” on ollut harhaanjohtavaa mielikuvamarkkinointia, kun suunta on ollut täysin päinvastainen. Olemme nyt osa kansainvälistä trendiä, jossa työntekijöiden oikeudet heikentyvät, Suhonen sanoo omassa tiedotteessaan.

– Suomi on tiellä, jossa lakko-oikeutta on rajoitettu ja työntekijöiden asemaa heikennetään tämän hallituksen toimesta enemmän kuin koskaan. Sopimusyhteiskunta on romuttumassa ja jäljelle on jäämässä vain savuavat rauniot. Kuinka hallitus voi kutsua tätä edistykselliseksi linjaksi? Suhonen jatkaa.

Uutiseen lisätty Suhosen kommentit kello 11.07.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE