Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Erittäin tärkeä kysymys, Antti Rinne kiitti Jussi Halla-ahoa: ”Yksikään ihminen ei siirtynyt heikomman työehtosopimuksen piiriin”

Lehtikuva

Pääministeri Antti Rinne ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kommentoivat eduskunnan kyselytunnilla Postin asioita.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho halusi keskustella laajemmin työmarkkinaongelmista.

– Mitä hallitus aikoo tehdä laillisen palkkojen polkemisen saamiseksi kuriin niin Postissa kuin muuallakin?

Rinne kiitti kysymystä erittäin tärkeäksi.

– Hallitukseni on alusta lähtien todennut, että palkkojen heikennyksiä työehtosopimuksia toiseen siirtämällä ei tulla hyväksymään, ja tämä on lopputulos tässä kiistassa. Yksikään ihminen ei siirtynyt heikomman työehtosopimuksen piiriin, ja tämä tehtiin sen takia että hallitus piti kiinni lupauksestaan ja toteutti sen että 700 ihmisen työehdot eivät heikentyneet tässä prosessissa. Siitä olen ylpeä ja tyytyväinen, että tämä hallitus pystyi tämän tekemään.

Rinne ilmoitti myös, että hallituksella on valmius lainsäädännön kehittämiseen sillä tavalla, että työehtoshoppailu loppuu.

– Me tulemme esittämään vaihtoehdot, miten tämä tullaan toteuttamaan. Tuomme eduskuntaan sellaisia esityksiä, joilla työehtosopimushoppailua saadaan hillittyä.

Rinne korosti vielä myöhemmin keskustelussa, että hallitus halusi pysyä poissa Postin työehtosopimusneuvotteluista mutta varmistaa Postin omistajana, että riita, joka koski 700 ihmistä, saadaan ratkaistua.

– Tässä tämä hallitus onnistui, edustaja (Petteri) Orpo. Ihmettelen myöskin perussuomalaisten kannanottoja tähän keskusteluun, kun lähtökohta on se, että tekin olette ilmeisesti vaatineet, että näiden ihmisten työehtoja ei heikennetä. Onko tämä väärin sammutettu tulipalo?

Ministeri Paatero selvitti kokoomukselle vielä kertaalleen julkisuudessa useasti kerrattuja päivämääriä koskien liikkeenluovutusta.

– Tässä päivämääräviidakossa, ymmärrän että se hämmentää. Informaatio, jonka minä sain Postin johdolta, kaikissa materiaaleissa on puhuttu päivämäärästä 1.11. kuten julkisissa tiedotteissa. Yhdessä kohtaa on ollut pieni 1.9. joka liittyi PAUn ja Paltan sopimukseen. Se että Heidi Nieminen (PAUn puheenjohtaja) on tietenkin yt-lain mukaan saanut tiedon liikkeenluovutuksesta työntekijänä, on toinen asia. Sitä informaatiota, joka on mennyt työntekijöille, kuten yt-lain mukaan aina tulee, se tieto ei ole siinä kohtaa tullut minulle. Niissä kaikissa vaihtoehdoissa on puhuttu työehtosopimuksen muuttamisesta ja sen päivämäärä on 1.11.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE