Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Erityisen raa’alla ja julmalla tavalla perheen lasten nähden puolisonsa murhanneelle miehelle elinkautinen

iStock

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 36-vuotiaan miehen puolisonsa murhasta elinkautiseen vankeuteen. Murha tapahtui toukokuussa Vihdissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen rikokseen, joka tehtiin vakaasta harkinnasta ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Käräjäoikeuden mukaan mies puukotti ja viilsi naista useilla eri teräaseilla yhteensä lähes 80 kertaa.

–  Tuomittu on aloittanut uhrin pahoinpitelemisen teräaseella osapuolten pienten alaikäisten lasten ollessa läsnä, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan tuomittu oli toteuttanut surmaamisaikeensa syytteessä mainittuna päivänä, koska vaimo oli samana päivänä päättänyt muuttaa pois hänen luotaan turvakotiin.

–  Ainoastaan ajankohta on ollut sattumanvarainen; itse ajatus vaimon surmaamisesta on ollut pitkäaikainen ja vakaaseen harkintaan perustuva, käräjäoikeus totesi.

Mies pakotti puolisonsa matkustamaan Irakiin ja halusi tapattaa hänet siellä

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu oli jo pitkään esittänyt uhria vastaan tappouhkauksia ja ollut häntä kohtaan väkivaltainen. Uhri oli joutunut hakeutumaan turvakotiin ja poliisi oli katsonut aiheelliseksi määrätä uhrin suojaksi väliaikaisen lähestymiskiellon.

Oikeuden mukaan henkirikoksessa on kysymys lähisuhdeväkivallasta, jossa tekijä ja uhri eivät ole olleet tasavertaisessa asemassa ja jossa uhri on ollut erityisen suojelun tarpeessa.

Myös oikeudessa kuullut todistajat kertoivat naisen pelänneen miestään ja puhuneen heille miehen väkivaltaisuudesta ja kontrolloivuudesta. Nainen oli erään todistajan mukaan kertonut olevansa ”kuin vanki omassa kodissaan”.

–  Asiassa on myös selvitetty, että tuomittu oli pakottanut uhrin matkustamaan Irakiin, jossa hänen veljensä ja setänsä oli määrä tappaa hänet tuomitun kerrottua vaimon sukulaisille tämän olevan huono nainen. Tuomitun toiminnassa on siten niin kutsutun kunniaväkivallan piirteitä, oikeus totesi.

Kun uhrin kuitenkin onnistui palata Suomeen, oli mies jatkanut väkivaltaista käyttäytymistään naista kohtaan.

STT ei poikkeuksellisesti julkaise tuomitun nimeä perheen lasten yksityiselämän ja turvallisuuden suojelemiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE