Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Erkki Tuomioja hämmästyi totaalisesti perussuomalaisten puuhista: ”En olisi vielä jokin aika sitten uskonut”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Erkki Tuomioja (sd.).

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) katsoo Facebook-päivityksessään, että Suomessa on meneillään ”lähinnä perussuomalaisten käynnistämä kampanja tieteen vapautta ja tutkijoita vastaan”.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Sen tavoitteena on kiusallisia tuloksia tuottavan tutkitun tiedon kyseenalaistaminen ja mitätöiminen mielipiteinä muiden mielipiteiden joukossa.

– Vielä vaarallisempaa ovat tähän liitetyt tutkijoiden henkilöön kohdistuvat hyökkäykset. Äärimmäisenä ilmiönä se, miten perussuomalaisia arvoja puolustava tohtorismies haluaa että ”tieteenharjoittajille tulisi määrätä sakkoa tai – taloudellisten sanktioiden ollessa tehottomia – suorastaan vankeutta puolueellisen agendatutkimuksen esittämisestä tieteenä sekä tieteellisen vapauden rajoittamisesta yliopistojen piirissä ja julkaisutoiminnassa”, Tuomioja jatkaa.

Tällä Tuomioja viittaa filosofian ja valtiotieteiden tohtori Jukka Sakari Hankamäen blogikirjoitukseen.

Perussuomalaiset ovat joukolla moittineet myös erästä Suomen Akatemian rahoituspäätöstä. Asian nosti esiin Helsingin Sanomat.

– Tutkijoilla on oikeus myös yhteiskunnalliseen mielipiteeseen – perussuomalaiseenkin – eikä heidän tutkimuksiaan sillä perusteella voi mitätöitä, vaan tieteellisen työn arviointia varten on selvät tiedeyhteisön noudattamat säännöt ja menettelyt. En olisi vielä jokin aika sitten uskonut että Suomessa täytyy ryhtyä aktiivisesti puolustamaan tutkimuksen ja tutkijoiden vapautta poliittisia hyökkäyksiä vastaan, Erkki Tuomioja summaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE