Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Erkki Tuomioja kommentoi Tarja Halosen ympärillä pyörivää somemyrskyä: ”Kaikki nais- ja demarivihaajat ovat päästäneet irti alhaisimmat tunteensa”

Presidentti Tarja Halosen haastattelusta Ylellä on syntynyt kohu. Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua liittyivät sotilasliitto Natoon vuonna 2004. Halonen kommentoi Ylelle, että pienten maiden oli vaikea rakentaa uskottavaa puolustusta itsekseen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Kolmanneksi ne olivat tottuneet Neuvostoliiton aikana kollektiiviseen turvajärjestelmään, Halonen sanoi.

Esimerkiksi Viron turvallisuuspolitiikan tutkimuskeskuksen johtaja Kristi Raik arvosteli Halosen puheita Twitterissä.

”Surullista, että neuvostoaikaan juuttuneet käsitykset Virosta nousivat taas pintaan Suomessa. Neuvostoliitto ei ollut Virolle turvajärjestelmä vaan vankila.”

Kirjailija Sofi Oksanen oli niin ikään kriittinen.

”Suomen edellisen presidentin mukaan Baltian maat halusivat liittyä Natoon, koska ”ne olivat tottuneet Neuvostoliiton aikana kollektiiviseen turvajärjestelmään”. WTF? Se ei ollut turvajärjestelmä. Se oli miehitys.”

Halosen aikainen ulkoministeri Erkki Tuomioja kommentoi tapausta omassa Facebook-profiilissaan torstaina iltapäivällä. Hän sanoo Halosen lausuntoa ”totaalisen epäonnistuneeksi”.

”Sanoessaan Ylen haastattelussa miten virolaiset ”olivat tottuneet Neuvostoliiton aikana kollektiiviseen turvajärjestelmään” Tarja Halonen varmaan tarkoitti sitä, että kun virolaiset olivat liki 50 vuotta miehitettyinä pakotettuna neuvostovallan alaisuudessa ”sotilasliittoon” niin he ymmärrettävästi halusivat mahdollisimman pian Natoon, jotta tämä tilanne ei toistuisi. Totaalisen epäonnistunut virolaisten alistetun aseman sivuuttanut sanavalinta on kuitenkin synnyttänyt runsaasti lunta tupaan tuoneen somemyrskyn, jossa kaikki nais- ja demarivihaajat ovat päästäneet irti alhaisimmat tunteensa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE