Politiikka

Erkki Tuomioja paljastaa, mikä sai hänet nauramaan vedet silmissä: ”Katsoin aivan loistavaa kissavideota”

Erkki Tuomioja sanoo uudessa Minä & Husu -keskusteluohjelmassa, ettei ole musikaalinen ihminen.

— Tykkään kyllä musiikista ja riemuitsin Bob Dylanin Nobelista. Kävin sellaista koulua kuin SYK (Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu), missä on runsaasti harrastuksia ja musiikkia, niin minäkin sitten hankin klarinetin, jota pari vuotta yritin opetella, mutta sitten myin sen ja oma musiikinteko on sitten jäänyt.

Minä & Husu on Demokraatti.fi:ssä joka toinen viikko ilmestyvä, Abdirahim Husseinin toimittama ja juontama ohjelma, jossa valotetaan haastateltavista myös puolia, joista tiedetään vähemmän.

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Tuomioja sanoo oppineensa klarinetin soittamisesta ”perusasiat muttei mitään lurituksia”. Aika ja lahjat loppuivat kesken.

— Myin klarinetin armeijassa tupatoverille asevelihintaan, Tuomioja naurahtaa.

Tuomioja sanoo nauravansa hyvälle huumorille, tilannekomiikalle.

— Koska olen ollut lapsuudessani Englannissa koulussa, olen englantilaistyyppisen, hieman kuivan huumorin ystäviä. Tuon mieluummin understatementin kautta asioita esiin kuin millään isoilla kirjasimilla.

Televisiota Tuomioja sanoo katsovansa vain vähän, niinpä suosikitkin tulevat muualta kuin nykyajasta: brittiläiset Komisario Frost ja Sydämen asialla.

— Niissä oli lämmintä englantilaistyyppistä huumoria mukana.

Suomalaiskoomikoiden joukosta ei sen sijaan löydy suosikkia.

— En ole perehtynyt standup-komiikkaan ollenkaan.

Viimeksi Tuomioja nauroi vedet silmissä torstaina.

— Katsoin aivan loistavaa kissavideota Facebookissa, olenhan kissojen ystävä. Siinä oli tilanne, jossa kissa tuli kesken haastattelun ensin haastateltavan ja sitten haastattelijan syliin. Se meni vähän plörinäksi se tilanne, Tuomioja kuvailee.

Katso koko ohjelma alla olevasta videosta:

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat