Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Urheilu

Esitys: Liikunta- ja urheiluseurat selvittämään vapaaehtoisten liikuntatoimijoiden taustat

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta on huolestunut lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja kaltoinkohtelusta urheilussa. Neuvottelukunta kehottaa liikunta- ja urheilusektoria kehittämään toimia ongelmaan puuttumiseksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kannanotossa tähdennetään, että aikuisten vastuulla on noudattaa Suomen lainsäädäntöä, kunnioittaa YK:n lapsen oikeuksien yleissopimusta ja luoda jokaiselle lapselle ja nuorelle turvallinen liikuntatoimintakulttuuri.

Seksuaalinen häirintä aiheuttaa monia kielteisiä seurauksia lasten ja nuorten kehitykselle. Häirinnällä tarkoitetaan sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä.

Neuvottelukunta esittää, että liikunta- ja urheiluseurat tulevaisuudessa selvittävät vapaaehtoisten liikuntatoimijoiden taustat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE