Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Televisio

Eteläkorealainen draamasarja Netflixin kaikkien aikojen suosituimmaksi – alle kuukaudessa 111 miljoonaa katsojaa

LEHTIKUVA / AFP Giuseppe Cacace
Ihmiset pelaavat Squid Gamen pelejä Korean kulttuurikeskuksessa Abu Dhabissa 12. lokakuuta.

Eteläkorealainen draamasarja Squid Game on noussut suoratoistopalvelu Netflixin kaikkien aikojen suosituimmaksi uudeksi julkaisuksi. Alle neljä viikkoa sarjan julkaisun jälkeen se on tavoittanut jo 111 miljoonaa katsojaa, yhdysvaltalainen Netflix kertoi tiistaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Squid Game on noussut Netflix-listojen kärkeen yli 80 maassa. Sarja on kerännyt suosiota erityisesti sosiaalisen median avulla. Lisäksi Netflix tarjoaa hittisarjaa sekä tekstitettynä että dubattuna useille kielille, mikä on kasvattanut sarjan mahdollista yleisöä.

Dystooppisessa sarjassa kerrotaan maailmasta, jossa syrjäytyneet ihmiset kilpailevat toisiaan vastaan perinteisissä lasten peleissä. Voittaja voi ansaita miljoonia käteisenä, kun häviäjät taas tapetaan.

Aiemmin neljän viikon debyyttiennätyksen oli saavuttanut yhdysvaltalainen aikalaisdraama Bridgerton 82 miljoonalla katselleella käyttäjätilillä. Kolmanneksi eniten katsojia ensimmäisen neljän viikon katsojamäärillä on kerännyt ranskalainen herrasmiesvarkaasta kertova Lupin 76 miljoonalla käyttäjätilillä.

Netflix onkin pyrkinyt tuottamaan kansainvälisempää sekä muuta kuin englanninkielistä sisältöä. Helmikuussa Netflix ilmoitti aikovansa laittaa pelkästään tänä vuonna 500 miljoonaa dollaria Etelä-Koreassa tuotettuihin sarjoihin ja elokuviin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE