Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

EU-komissio hyväksyi kuluttajille takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Kerrostaloasunnon sähkölaskun laskunerittely ja rahaa Espoossa 29. joulukuuta 2022.

EU-komissio on hyväksynyt kuluttajille takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen valtiontukena. Torstaina saatu hyväksyntä tarvittiin, jotta laki voidaan panna toimeen ja kuluttajille tulevat hyvitykset maksaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Energiateollisuus ry varoitti aiemmin tällä viikolla, että marras-joulukuun sähkölaskuihin perustuvat hyvitykset uhkaavat viivästyä valtiontukihyväksynnän viipymisen vuoksi.

Tarkoitus oli, että hyvityksen ensimmäinen erä maksettaisiin huhtikuussa erääntyvässä sähkölaskussa, mutta jotkut sähköyhtiöt ovat saattaneet ehtiä lähettää huhtikuussa erääntyviä sähkölaskuja ilman hyvitystä ennen kuin komission hyväksynnästä saatiin tieto. Silloin hyvitys siirtyy seuraavaan sähkölaskuun.

Sähköhyvitys maksetaan laskennallisesti neljää kuukautta vastaavalta ajalta, koska tammikuun kulutuksen perusteella maksetaan kaksinkertainen hyvitys.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE