Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

EU-komissiolta vihreää valoa Suomen tukiohjelmalle

iStock

EU-komissio on linjannut, että Suomen tukiohjelmat energiayhtiöille sopivat EU:n sisämarkkinoille, kertovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö. Suomessa energiayhtiöille on olemassa valtionvarainministeriön tukiohjelma ja kuntasektorin tukiohjelma.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministeriöiden mukaan energiayhtiöille suunnatuilla lainoilla pyritään rajoittamaan Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan aiheuttamaa vakavaa häiriötä energiamarkkinoilla.

Energian hinnat ovat kohonneet sodan vaikutuksien vuoksi. Hintojen merkittävä kohoaminen nostaa energiamarkkinoilla kauppaa käyvien yritysten vakuusvaatimuksia tasolle, johon harva yritys on voinut varautua.

Lainojen tavoitteena on turvata energiayhtiöiden mahdollisuus käydä kauppaa sähkön johdannaismarkkinoilla ja turvata sähkömarkkinoiden toiminta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE