Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat – Unkarin EU-puheenjohtajuus lähestyy

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat maanantaina Luxemburgissa. Kokous järjestetään tilanteessa, jossa unionin jäsenmaiden neuvoston kiertäväksi puheenjohtajaksi on siirtymässä heinäkuun alusta Unkari.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Unkari on tullut tunnetuksi siitä, että maa on toistuvasti jarruttanut Ukrainan tukipäätöksiä ja Venäjän vastaisia pakotteita.

Ulkoministerien odotetaan kuitenkin hyväksyvän vielä maanantaina poliittisesti muun muassa uuden Venäjän vastaisen pakotepaketin, josta suurlähettiläät saavuttivat yhteisen näkemyksen viime viikolla.

Pakotepaketilla on muun muassa tarkoitus tilkitä aiempien pakotteiden kiertämistä, missä Venäjä on osoittautunut taitavaksi. Diplomaattilähteiden mukaan poliittisen sovun viimeisenä lukkona oli tällä kertaa Saksa, jossa valmistettujen tuotteiden pakotekiertoa paketin odotetaan hillitsevän.

Ukraina-tuen ja Venäjän hyökkäyksen lisäksi ulkoministerien odotetaan keskustelevan kokouksessa myös Lähi-idästä, Länsi-Balkanista, Georgiasta ja Afrikan suurten järvien alueesta.

Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Elina Valtonen (kok.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE