Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

F35-hävittäjäkauppojen takia järjestetään hätäkokous

Kuvassa Saksan lippu.

Saksan puolustusministeriöllä on vakavia huolia maan F35-hävittäjäkaupoista, jotka ovat osa Saksan asevoimien modernisointia. Tästä johtuen puolustusministeriössä järjestetään maanantaina hätäkokous.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, joka sai tietää asiasta lähteiltään parlamentissa.

Saksa ilmoitti maaliskuussa ostavansa 35 yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin valmistamaa F35-hävittäjäkonetta korvaamaan vanhenevat Tornado-hävittäjät.

Puolustusministeriö on huolissaan lähes 10 miljardin euron suuruisiin kauppoihin liittyvistä ”viivästyksistä ja lisäkustannuksista”. Asia selviää salaiseksi luokitellusta asiakirjasta, jonka valtiovarainministeriö on valmistellut parlamentin budjettivaliokunnalle.

Epävarmuutta on esimerkiksi siitä, ehditäänkö Büchelin lentotukikohtaan tehdä tarvittavat muutokset ennen hävittäjien toimittamista, jonka on määrä tapahtua vuonna 2026. Myös Yhdysvaltojen puolelta asetettujen monimutkaisten turvallisuusvaatimusten katsotaan voivan aiheuttaa lisää viivästyksiä ja kustannuksia.

Lisäksi hävittäjien lentotoiminnalle ei asiakirjan mukaan välttämättä saada hyväksyntää ajoissa, mikä tarkoittaisi, että lentoja voitaisiin tehdä vain rajoituksin.

Budjettivaliokunnan on tarkoitus vapauttaa ensimmäinen erä hävittäjähankkeen varoista 14. joulukuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE