Talous

Finnair-kohussa höykytetty Heliövaara Talouselämälle: Päättäjät eivät ole aina halunneet kaikkea tietoa

Lehtikuva
Lehtikuva

Finnairin lisäeläkekohun keskiössä ollut valtioneuvoston omistajaohjausosaston päällikkö Eero Heliövaara esittää Talouselämän haastattelussa verhoiltua kritiikkiä päättäjille.
– On ollut harmillista, etteivät päättäjät kaikissa tilanteissa ole halunneet saada kaikkea informaatiota, Heliövaara sanoo mainitsematta nimiä.

Omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on sanonut, että Heliövaara jätti kertomatta pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) Finnairin toimitusjohtajalle Pekka Vauramolle esitetystä lisäeläkkeestä viime vuonna. Sipilä vastasi tuolloin omistajaohjausasioista.

Lintilän mukaan Heliövaaran toiminta ei lisännyt luottamusta tähän.

Heliövaara sanoo Talouselämälle, että hänen mielestään asiassa tehtiin kärpäsestä härkänen.

– Kun Pekka Vauramo aloitti, oli Finnairin markkina-arvo 250 miljoonaa euroa ja nyt se on yli miljardi euroa. Hänen toimitusjohtajakaudellaan on yhtiössä kiistatta saavutettu työrauha ja se näkyy pörssiyhtiön arvossa.

Heliövaaran mukaan Finnairin hallitus toimi valtion omistajapolitiikkaa koskevan periaatepäätöksen mukaisesti, kun se päätti Vauramon lisäeläkkeestä, mutta päätös oli ”tunnistettavan poliittisen hengen vastainen”.

 

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat