Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

FSB pidätti ukrainalaisen diplomaatin – ”On selvästi luonteeltaan vihamielistä Venäjän federaatiota kohtaan”

Lehtikuva

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoo pidättäneensä ukrainalaisen diplomaatin syytettynä arkaluontoisen tiedon vastaanottamisesta Venäjän kansalaiselta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pidätetty on Aleksandr Sosonjuk, joka toimii konsulina Ukrainan pääkonsulaatissa Pietarissa. FSB kertoo pidättäneensä hänet perjantaina.

Turvallisuuspalvelun mukaan Sosonjuk jäi kiinni itse teosta ollessaan tapaamassa Venäjän kansalaista, jolta hän yritti saada salaista tietoa.

– Sellainen toiminta ei sovi yhteen hänen diplomaatin asemansa kanssa ja on selvästi luonteeltaan vihamielistä Venäjän federaatiota kohtaan, FSB sanoi tiedotteessa.

– Ryhdymme kansainvälisen oikeuden mukaisesti toimiin ulkomaista diplomaattia vastaan.

Venäjä on viime vuosina pidättänyt useita Ukrainan kansalaisia epäiltynä vakoilusta, mutta diplomaatin pidättäminen on epätavallista.

Venäjän ja Ukrainan välit ovat kiristyneet viime viikkoina, kun Venäjä on keskittänyt joukkojaan Ukrainan rajan tuntumaan. Venäjän on pelätty pyrkivän kiihdyttämään Ukrainan konfliktia.

Ukrainan hallitus on syyttänyt Venäjää Ukrainan uhkaamisesta ”sodalla ja Ukrainan valtion tuholla.” Ukraina on pyytänyt länneltä tukea mahdollisen Venäjän hyökkäyksen varalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE