Nyheter

FSD:s Karlsson: Nu ser vi regeringen Marins krafttag för en bättre äldrevård

Jukka-Pekka Flander
Det behövs kvalitativa, mångsidiga och individuella tjänster för de äldre, säger FSD:s ordförande Anette Karlsson.

Finlands svenska socialdemokraters ordförande Anette Karlsson gläder sig över att vårdardimensioneringen inom äldrevården äntligen skrivs i lag. Därtill är hon nöjd över att hemvårdarnas parkeringsmöjligheter förbättras och att en tjänst som äldreombudsman kommer att inrättas i år.

ABL

 

– Personaldimensioneringen inom dygnetruntvården har länge varit lägre i Finland än i övriga nordiska länder. Dessutom är våra vårdare mer belastade. Valvira har bland annat i fjol blivit tvungen att utreda 60 dödsfall inom äldrevården. Men äntligen har vi en regering som tar itu med dessa problem inom äldrevården och åtgärdar dem – ett åt gången, konstaterar Karlsson.

 

Anette Karlsson är ordförande för Finlands svenska socialdemokrater (FSD).

 

Hon säger att det behövs kvalitativa, mångsidiga och individuella tjänster för de äldre, tjänster som motsvarar dagens och framtidens behov.

 

– Det är bra att komma ihåg att pensionärerna är viktiga stöttepelare i samhället. De bidrar till att upprätthålla Finlands nationalekonomi till exempel genom hobbyn, resor och genom att ta hand om sina barnbarn.

 

– I dagens Finland klarar allt fler äldre av att bo hemma ännu i över 80-års ålder. Men alla klarar sig ändå inte ensamma och vi måste ta hand om dem som inte gör det. Ett civiliserat samhälle tar hand om sina äldre – och snart kan Finland förhoppningsvis få ett godkänt betyg, kommenterar Anette Karlsson.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE