Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

G20-ryhmän talousministerit epäonnistuivat päätöslauselman laatimisessa

AFP / LEHTIKUVA / NELSON ALMEIDA

G20-ryhmän talousministerit eivät saaneet aikaiseksi yhteistä päätöslauselmaa Brasiliassa vuoden ensimmäisessä huippukokouksessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Brasilian talousministeri Fernando Haddadin mukaan johtavien talousmaiden näkemykset meneillään olevista geopoliittisista konflikteista eriävät toisistaan.

Kokousta varjostivat muun muassa erimielisyydet Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa ja Israelin äärijärjestö Hamasia vastaan julistama sota, jonka puitteissa Israel on moukaroinut Gazaa raunioiksi.

- On mahdotonta päästä sopuun päätöslauselmasta. Erimielisyydet, kuten tavallista, liittyvät käynnissä oleviin konflikteihin, Haddad sanoi tiedotustilaisuudessa.

Haddadin mukaan Brasilia toivoi, että nyt talousministerien kokous olisi voinut keskittyä pelkästään maailman talouden tilanteeseen ja näin ollen löytää päätöslauselmaan yhteisen sävelen. Se oli kuitenkin mahdotonta, Haddad kuvaili.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE