Politiikka

Gävlen olkipukki juhli 50-vuotispäiviään, poltettiin samoin tein

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Pernilla WAHLMAN /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Pernilla WAHLMAN /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Pernilla WAHLMAN /

Ruotsissa Gävlen kuuluisa olkipukki on palanut taas. Pukki oli tulessa vain tunteja pystyttämisensä kunniaksi pidetyn avajaisseremonian jälkeen. Palosta kertovat muun muassa Arbetarbladet-lehti sekä Gävlen olkipukin virallinen Twitter-tili.

Tänä vuonna Gävlen perinteinen olkieläin juhli 50-vuotispäiviään. Pukin vihkiäisten kunniaksi järjestettiin suuri yleisötapahtuma. Gävlen kunta käytti olkipukin rakentamiseen, juhliin ja markkinointiin noin 2,3 miljoonaa kruunua ja pukin tekoon noin 1000 työtuntia.

Pukki sytytettiin ilmeisesti heittämällä sitä polttopullolla, sanoo Gävlen olkipukin tiedottaja Maria Wallberg uutistoimisto TT:lle.

– Sain juuri tietää, että ilmeisesti läheisen ravintolan asiakas heitti pukkia polttopullolla. Kyse on nyt poliisiasiasta.

Olkipukkia ei aiota pystyttää uudestaan tänä vuonna, vaan joulukoriste rakennetaan uudestaan vasta ensi vuonna, Wallberg kertoo.

Olkinen pukkikoriste on ollut lähes koko historiansa tuhopolttajien maalitaulu ja palanut miltei 30 kertaa. Polttamisen lisäksi pukki on historiansa aikana joutunut myös muunlaisen vandalismin kohteeksi. Vuonna 1979 olkipukki poltettiin jo ennen kuin se oli valmistunutkaan, Dagens Nyheter kertoo.

Ennen tuhopolttoa potra pukki painoi 3,6 tonnia, kohosi 13 metrin korkeuteen ja sillä oli 7 metriä pituutta.

Olkipukin polttajaa etsitään Gävlessä usean poliisipartion voimin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat