Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Google kouluttaa järjestöjen ja yritysten kanssa – 60 000 suomalaista saa eväitä digitaitoihin, työllistymiseen ja yritystoimintaan

LEHTIKUVA / HANDOUT / GOOGLE
Teknologiayhtiö Googlen datakeskus Stora Enson entisessä paperitehtaassa Haminassa aloitti toimintansa vuonna 2011.

Teknologiayhtiö Google aikoo tukea 60 000:ta suomalaista työelämässä ja yritystoiminnassa tarvittavien digitaitojen parissa ensi vuoden loppuun mennessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yhtiö kertoo järjestävänsä koulutuksia ja valmennuksia yhdessä yritysten ja järjestöjen kanssa. Niiden tarkoituksena on auttaa osallistujia löytämään töitä, edistämään liiketoimintaa tai muutoin hyödyntämään teknologian tuomia mahdollisuuksia.

Googlen Suomen yhteiskuntasuhdejohtaja Heidi Jern kertoo STT:lle, että yhtiön kokemusten perusteella työllistymistä edistävillä koulutuksilla on ollut vaikutusta sekä kysyntää osallistujien ohella työnantajilta.

– Kun monet työnantajat hakevat työntekijöitä, he kaipaavat työntekijöitä jonkinlaista vahvistusta siitä, että työntekijöillä on tietyt tarvittavat taidot, esimerkiksi he osaavat käyttää tiettyjä ohjelmia ja palveluja. Koulutusten kautta tällainen sertifiointi on mahdollista, Jern sanoo.

Koulutusta saanut jo 20 000

Tähän mennessä Google kertoo kouluttaneensa erilaisia digitaitoja 20 000 suomalaiselle. Yhteistyökumppaneina ovat olleet niin ay-järjestö SAK kuin Helsingin kaupunki.

Jatkossa koulutusta on tarkoitus järjestää esimerkiksi Uudenmaan ely- ja TE-keskusten kanssa, mutta ne olisivat Jernin mukaan käytettävissä kaikkialla Suomessa.

Työllistymiseen tähtäävät ohjelmat ovat pandemian vuoksi lähtökohtaisesti verkkopohjaisia, mutta koronatilanteen muuttuessa myös fyysisiä koulutuksia voidaan järjestää.

– Jos tilanne muuttuu ja on turvallista järjestää fyysisiä koulutuksia, tulemme muuttamaan järjestelyjä, mutta tämä on vielä vähän auki, Jern sanoo.

Työllistävät ohjelmat on tarkoitettu ennen kaikkea alle 30-vuotiaille. Yrityksissä on puolestaan tarkoitus auttaa esimerkiksi pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka eivät ole vielä kasvattaneet toimintaansa verkossa ja kaipaavat siihen apua.

– Koulutuksia on kaikenikäisille ja kaikenlaisille taustasta riippumatta. Päällimmäinen edellytys on halu kouluttautua ja kehittää omia taitoja.
STT–Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE