Ulkomaat

Guardian: Britanniasta poliittisen turvapaikan saanut venäläisliikemies löydettiin kuolleena Lontoosta

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Venäläinen liikemies Nikolai Glushkov on löydetty kuolleena Lontoosta, kertoo Guardian-lehti. Kuolinsyy ei ole tiedossa. 68-vuotias Glushkov oli saanut Britanniasta poliittisen turvapaikan.

The Guardian mukaan omaiset löysivät Glushkovin kotoaan maanantaina. Lontoon poliisi on tiedottanut tiistai-iltana terrorisminvastaisen yksikkönsä tutkivan yli 60-vuotiaan miehen kuolemaa. He eivät kuitenkaan vahvista, onko kyseessä sama tapaus. Poliisi kuitenkin kertoo, että tutkinnassa otetaan huomioon vainajan oletetut yhteydet. Lisäksi poliisi mainitsee, ettei kuolemantapaus liity Salisburyn myrkytystapaukseen.

Glushkov oli vapautunut vankilasta Venäjällä vuonna 2004, viiden vuoden tuomion jälkeen. Hänet tuomittiin viime vuonna poissaolevana kahdeksan vuoden vankeuteen. Glushkovia syytettiin 123 miljoonan dollarin varastamisesta lentoyhtiö Aeroflotilta.

Glushkov oli 2013 Lontoossa kuolleen oligarkin, Boris Berezovskin ystävä. Glushkov oli itse vakuuttunut, että Berezovskin kuolema ei ollut itsemurha. Glushkov toimi vuonna 2011 todistajana Berezovskin oikeuskiistassa Kreml-mielisen oligarkki Roman Abramovitshin kanssa.

Berezovski löydettiin maaliskuussa 2013 kotoaan kuolleena. Kuolema vaikutti itsemurhalta, mutta lopulta brittiviranomaiset ilmoittivat, etteivät he voi varmistaa kuolinsyytä. Berezovski oli läheisissä väleissä myös Aleksandr Litvinenkon kanssa. Litvinenko murhattiin Britanniassa vuonna 2006.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat