Politiikka

Haatainen pääsi vauhtiin turvallisuuspolitiikassa

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Tuula Haatainen puhui ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Tuula Haatainen puhui ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Tuula Haatainen puhui ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Aiemmin turvallisuuspolitiikassa vähän puheenvuoroja saanut SDP:n Tuula Haatainen pääsi vauhtiin Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien tiistaisessa vaalitentissä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka sai varsin hallitsevat roolin koko kahden tunnin tenttiajasta, mutta se oli perusteltua, koska se kuuluu presidentin keskeisimpiin tehtäviin.

Demokraatti.fi nostaa yhden kysymyksen esille. Miten Venäjä reagoisi 1300 kilometriä pitkällä rajallamme, jos Suomi liittyisi Natoon? Uhkaavaan kysymykseen Haatainen suhtautui kaikkein rauhallisimmin.

Sauli Niinistö mielestä  on aivan selvää, että sen jälkeen rajan tuntumaa tuntuvasti sotilaallistetaan. Sinne tulee varuskuntia, sotilaita ja uhkaa.

Vasemmistoliiton Merja Kyllösen mukaan toisi meille kylmän karhun viereen. Siellä hönkäilee Siperian karhu. Siellä voi Raatteen tien varressa Nato-tikkareiden kanssa Kyllösen mukaan odottaa.

Vihreiden Pekka Haaviston mukaan seuraisi varustelukierre, mikä ei ole kannatettavaa.

Matti Vanhasen (kesk.) mukaan nyt Itämerellä oleva sotilaallinen jännite siirtyisi Suomen rajoille

Tuula Haataisen mukaan Naton itäinen raja olisi silloin kiinni Venäjän läntisessä rajassa. Se näyttäytyisi varustautumisena.

Paavo Väyrynen katsoo, että Venäjä varautuisi tuhoamaan Suomen lentokentät ja muita kohteita. Zapad -sotaharjoituksessa oli harjoiteltukin Suomen kenttien tuhoamista.  – Ne olisivat uhkana Venäjän turvallisuudelle. He kokisivat, että kriisitilanteessa Suomen kautta Venäjään päin kohdistuisi suurin uhka. Jos Suomi liittoutuu, asetamme itsemme hirvittävään vaaraan.

Nils Torvalds referoi muita ehdokkaita: – He aloittivat vastauksensa kertomalla Venäjän oikeudesta reagoida. Pidän sitä henkisesti erittäin haitallisena tapana käydä tätä keskustelua. Venäjällä ei ole mitään syytä lisätä joukkoja  rajallamme, Torvalds vakuutti. Hän ainoana kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat