Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Haaviston kampanjaveturiksi entinen kokoomuksen kansanedustaja – ”Tarvitsemme valtakunnan ja koko maailman sovittelijan”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Presidenttiehdokas Pekka Haaviston kampanjaa vetävän kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtaja on entinen kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansalaisvaltuuskunnan kunnianpuheenjohtajana toimii entinen RKP:n poliitikko Elisabet Rehn. Asiasta kerrottiin Haaviston kampanja-avauksessa Helsingin Musiikkitalossa tiistaina.

Pelkonen korosti puheessaan Haaviston kykyä kohdata kaikenlaisia suomalaisia ja saada tuloksia aikaan ulkopolitiikassa.

– Nyt jos koskaan, sekä Suomi että planeettamme, tarvitsee maltillisen ja sovintoa hakevan keskustelijan. Tarvitsemme valtakunnan ja koko maailman sovittelijan. Suomi on ollut ennenkin esimerkkinä tasa-arvon ja diplomatian kysymyksissä. Suomen paras käyntikortti on inhimillisyyden ja toivon kasvot omaava presidentti, Pelkonen sanoi Haaviston kampanjan tiedotteen mukaan.

Haavisto kertoo ministeriaikoinaan käyneensä silloisen kansanedustaja Pelkosen kanssa runsaasti keskusteluita arvoista ja muista kysymyksistä.

-  Hän on silloin signaloinut, että hän antoi suuren arvon ulkoministerin tehtävien hoitamiselle ja niille arvoille, joita siinä tehtävässä edustin, Haavisto sanoi toimittajille.

Haaviston mukaan myös Pelkosta kontaktoitiin, kun käytiin läpi kansainvaltuuskunnan jäseniä, ja Pelkonen teki oman päätöksensä.

TILAISUUDESSA paljastettiin myös Haaviston valitsijayhdistyksen keräämien korttien tämänhetkinen lukumäärä, joka on 48 000.

Haavisto keskittyi puheessaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, mutta nosti esiin myös demokratiaan kuuluvan moniäänisyyden.

– Demokratia koostuu erilaisista ajatuksista ja näkemyksistä, ja ne ovat tervetulleita. Erimielisyyksiä ei pidä pelätä – mutta on syytä pelätä Suomea, jossa ei löydetä keinoja käsitellä erimielisyyksiä, käännytään sisäänpäin, jörötetään, tölvitään, kiusataan tai vihapuhutaan. Tarvitsemme keinoja kohtaamiseen, kuunteluun, keskusteluun, Haavisto sanoi.

Uutista täydennetty kello 20.58 STT:n uutisen pohjalta sillä, miten Jaana Pelkoinen päätyi kansalaisvaltuuskuntaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE