Politiikka

Haglund vaatii hallitusta torppaamaan ratkaisun – ”Kirjaus paikallisesta sopimisesta mitäänsanomaton”

Lehtikuva
Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund kuvailee yhteiskuntasopimusta vesittyneeksi.
Lehtikuva
Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund kuvailee yhteiskuntasopimusta vesittyneeksi.
Lehtikuva
Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund kuvailee yhteiskuntasopimusta vesittyneeksi.

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglundin mukaan hallituksen tulee hylätä työmarkkinajärjestöjen neuvotteluratkaisu yhteiskuntasopimuksesta. Hän kyseenalaistaa kannanotossaan sopimuksen kunnianhimon riittävyyden erityisesti paikallisen sopimisen osalta.

– Tässä taloustilanteessa työpaikkojen ja toimivan paikallisen sopimisen kulttuurin tulisi olla keskiössä.  Vaadin siksi hallitusta jättämään tämän tänään esitellyn paikallisen sopimisen osalta vesittyneen ratkaisun hyväksymättä, Haglund sanoo.

Haglundin mukaan on valitettavaa ja huolestuttavaa, että kirjaus paikallisesta sopimisesta on ”niin mitäänsanomaton”. Hän sanoo, että neuvotteluista on jäänyt uupumaan niin paikallinen kuin yrittäjänäkökulmakin.

– Paikallinen sopiminen joustavoittaa taloutta, parantaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia ja on avainasemassa työllisyyden parantamisessa. Rkp on aina korostanut paikallisen sopimisen tärkeyttä juuri näistä syistä, Haglund sanoo.

Haglundin mukaan työmarkkinaosapuolten ja hallituksen välinen sopimus on kuitenkin ”epäselvyyksien, selkkausten ja lakkojen täyttämää tulevaisuutta parempi vaihtoehto”.

– Sopimus on hallituksen esittämiä lakimuutoksia oikeudenmukaisempi ja vaikutuksiltaan sukupuolineutraalimpi. Olemme siis menossa oikeaan suuntaan, vaikka maaliin on vielä matkaa, Haglund sanoo.

Haglund pitää välttämättömänä, että kun palkansaajien ostovoimaa leikataan korottamalla työntekijöiden sosiaaliturvamaksuja, hallitus toteuttaa lupaamansa tuloveronkevennykset.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat