Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hakkarainen ja PS vaativat eduskunnassa Yleltä 50 miljoonaa pois: “Yle tuputtaa” – muut puolueet muistuttivat sovitusta

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (kuva otettu 11.10.).

Eduskunnassa käytiin torstai-iltana kahden ja puolen tunnin keskustelu perussuomalaisten kansanedustajien allekirjoittamasta lakialoitteesta, jossa vaaditaan, että ensi vuoden budjetista Yleltä leikattaisiin 50 miljoonaa euroa.

Se olisi lain ensimäisen allekirjoittajan, perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen mukaan noin 10 prosenttia koko Ylen budjetista.

Hakkaraisen mielestä Yle ei ole poliittisesti sitoutumaton ja sen ohjelmisto on epätyydyttävää.

– Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Ylen rahoitusta tulee leikata, on juuri se, että suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen tahtoo jäädä kulttuurisen monimuotoisuuden jalkoihin. Ylen linjaukset eivät vastaa suuren enemmistön kantoja. Yle tuputtaa omaa punavihreää kantaansa ja unohtaa tai ei halua ymmärtää, että suomalaisten selkeä enemmistö ei näitä halua, vaan vain se pieni vähemmistö, joka Punavuoressa lipittää soijalattea ja odottelee seuraavia etnofestareita, Hakkarainen sanoi.

Keskustelun tuoksinassa perussuomalaisia muistutettiin moneen kertaan parlamentaarisesta työryhmästä, jossa kaikki eduskuntapuolueet ovat yhteisesti sopineet Ylen rahoituksen periaatteista.

– Koska näin on ollut ja työryhmät ovat yhteisesti sopineet hyvien menettelytapojen seurauksena tietyistä rahoitusmalleista, rahoitusratkaisuista, niin mielestäni on hyvin ikävää, että nyt yksi eduskuntaryhmä, joka on itse ollut mukana sopimassa näissä työryhmissä, irtautuu tästä työstä. Se on erittäin outoa, ja se on erittäin ikävää kaiken kaikkiaan. Enkä pidä mitenkään sopivana tällaisia menettelytapoja, kun ensin ollaan ihan hiljan yhdessä sopimassa ja sitten ihan ykskaks muina miehinä näistä sopimuksista irtaudutaan, sanoi esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen.

– Lakialoitteessa kiinnitetään huomiota siihen, että Yleisradion riippumattomuus, poliittinen sitoutumattomuus on tärkeä arvo sinänsä. Tämän voi hyvin allekirjoittaa, se on tärkeä arvo. Ja juuri siitä syystä Yleisradiota ei ylimpänä valvo maan hallitus, jossa vain osa eduskuntapuolueista on edustettuna, vaan Yleisradio on eduskunnan radio, kaikki eduskuntapuolueet ovat mukana ylimpänä valvojana valvomassa Yleisradiota. Juuri tämä takaa sen poliittisen tasapuolisuuden ja poliittisen riippumattomuuden viime kädessä, SDP:n kansanedustaja Ilkka Kantola totesi.

Lisää aiheesta

Hakkarainen vetosi muun muassa siihen, että nyt koolla ovat “oikeat perussuomalaiset” eli siis siniset eivät ole enää samassa porukassa kuin silloin, kun Ylen rahoituksesta sovittiin.

– Niin me teemme tämmöisen lakialoitteen, ja siinä ei ole mitään pahaa, eikä siinä mieltään pidä pahoittaa, hän sanoi.

Lue koko keskustelu eduskunnan täysistunnon pöytäkirjasta tästä linkistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE