Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Halla-aho on kääntänyt lopullisesti selkänsä duunareille”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm kritisoi tiedotteessaan Jussi Halla-ahon oikeistolaista talouspolitiikkaa.

Demokraatti

Demokraatti

“Perussuomalaisten talouslinja kurittaisi ennennäkemättömällä tavalla pieni- ja keskituloisia. Halla-aho on kääntänyt lopullisesti selkänsä duunareille. Perussuomalaiset on siirtynyt työnantajaleirin kovan linjan peesaajaksi ja menee jo kokoomuksesta kovaa oikealta ohi”, Malm kommentoi.

Malmin mukaan perussuomalaiset väittää olevansa palkansaajapuolue, mutta veisi samalla palkan rippeetkin duunareilta. Malmin mukaan Halla-ahon ehdotukset heikennyksistä työttömyysturvaan ja irtisanomissuojaan, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisesta sekä veroleikkauksista johtaisivat hyvinvointivaltion alasajoon.

“Halla-aho leikkaisi julkisia palveluja ja heikentäisi pieni- ja keskituloisten työehtoja. Mitä tästä sanovat ne sadattuhannet suomalaiset, jotka tekevät pitkiä työtunteja joka päivä – että heiltäkö tässä pitäisi leikata? Halla-ahon talouspolitiikka on kuin monikansallisten suuryritysten ja halpatuottajien toivomuslista.”

Malm sanoo, että Halla-ahon vaatima palkkojen sivukulujen leikkaaminen veisi maton suomalaisten eläketurvan ja sairasvakuutuksien alta. Perussuomalaiset haluavat siis lähteä romuttamaan viimeisen sadan vuoden aikana rakennetun hyvinvointivaltion ja työehtojärjestelmän.

Malm mukaan perussuomalaisten puheet näyttävät puolueen todellisen linjan.

“Perussuomalaiset ajaa matalapalkkoja Suomeen. Jussi Halla-ahon Suomi tulisi olemaan halpatuotannon ihmemaa.”

Malm kysyy, unohtaako Halla-aho kokonaan koulutuksen ja osaamisen.

“Suomen vahvuuksia ovat nimenomaan korkea koulutustaso, vakaa valtio ja kasvavat yritykset. Hyvinvointi syntyy työpaikoista, joista saa kohtuullista palkkaa, ei mistään halpatyöstä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE