Politiikka

Hallituksen nyrkkituuletukset kuohuttavat – ”Herrat tiedotustilaisuudessa ilakoivat, kun saavat kurittaa pienipalkkaisia”

Lehtikuva
Lehtikuva

SDP.n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen mukaan hallituksen nyrkkituuletukset herättävät ihmetystä ja hämmennystä. Juha Sipilä, Alexander Stubb ja Jari Lindström juhlivat eilen näyttävästi tiedotustilaisuudessa.

– Sopiminen on aina parempi vaihtoehto kuin sanelu. Siksi on hyvä, että työmarkkinaosapuolet saivat aikaan yhteisen esityksen kilpailukykytoimista ja hallitus hyväksyi esityksen. On kuitenkin huomattava, että työntekijäpuoli ja erityisesti julkisen sektorin naiset kantavat kilpailukykytoimista suhteettoman suuren vastuun.

Mäkisalo-Ropposen mukaan tässä tilanteessa vaadittaisiin kaikilta osapuolilta suurta nöyryyttä. Pienipalkkaiset joutuvat sopimuksen myötä seuraavien vuosien aikana koville, eikä sopimus herätä ilonkiljahduksia esimerkiksi sairaanhoitajissa tai lähihoitajissa.

– Olen saanut sosiaali- ja terveyspuolen työntekijöiltä sellaista palautetta, että on todella ikävää, että hallituksen herrat tiedotustilaisuudessa ilakoivat ja tekevät nyrkkitervehdyksiä toisilleen, kun saavat kurittaa pienipalkkaisia ja viedä heiltä ostovoiman sekä pidentää työaikaa. Nyt jo monissa paikoissa tehdään työtä jaksamisen äärirajoilla. Olisi olettanut, että  ministerit olisivat nöyrästi pahoitelleet, että nämä päätökset on jouduttu tekemään.

– Sopimuksen myötä toivoisi myös työnantajilta, suurituloisilta ja hallitukselta vastuunkantoa ja konkreettisia tekoja työllisyyden parantamiseksi sekä oikeudenmukaista suhtautumista yhteiskunnan eri väestöryhmiin. Työntekijät kantavat nyt raskasta vastuuta, työnantajat ja hallitus ovat sen sijaan tarkkailuluokalla.

Ministerien juhlista on syntynyt sosiaalisessa mediassa jo pieni meemi-ilmiö. Esimerkiksi Yle Kioski julkaisi Twitterissä lyhyen pätkän eiliseltä ilkikurisella saatetekstillä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat