Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Hallituksen perhevapaauudistus kaatui, mistä SDP:n mallissa olikaan kyse? – Demarinuorten Näkkäläjärvi havainnollistaa mallin näppärästi Duploilla

Johan Kvarnström
Mikkel Näkkäläjärvi.

Keskustelu perhevapaauudistuksesta on ottanut jälleen uusia kierroksia perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) kerrottua eilen, että hallituksen kaavailema uudistus katuu rahoitusongelmiin.

Demokraatti.fi

Hallitus otti uudistuksen toteuttamisen tavoitteekseen viime kevään kehysriihessä, kun laaja julkinen mielipide oli kääntynyt kannattamaan uudistusta. Ennen hallituksen viime keväistä ilmoitusta, kukin taho esitteli innolla omia mallejaan uudistukselle.

Saarikon kerrottua perjantaina hallituksen uudistuksen kaatumisesta, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tarjosi välittömästi hallitukselle auttavaa kättä ja yhteistyötä, esimerkiksi SDP:n oman mallin pohjalta.

Mistä SDP:n mallissa olikaan kyse? Sosiaalisessa mediassa on jälleen alkanut kiertää viime keväänä kuvattu video, jossa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi demonstroi puolueen mallin selkokielellä käyttäen apuaan Duplopalikoilla. Videon voit katsoa alta.

Videon alkuperäinen julkaisija, SDP:n kansanedustaja Timo Harakka kommentoi videota taannoin saatesanoilla: ”SDP = Selitä Duploilla Perhevapaauudistus! Mikkel Näkkäläjärvi kertoo Miikka Lönnqvistille palikoin, miten isät, äidit ja lapset hyötyvät demarien mallista. ”Parempi kuin kakkara tai prosessikaavio”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE