Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hallituksen talouspolitiikalle huutia: “Kasvussa ovat vain työttömyys, konkurssit ja valtion velka”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Keskustan varapuheenjohtajan Markus Lohen mukaan Suomen talous ja erityisesti valtiontalous ovat suurissa ongelmissa, kun tulot ja menot eivät ole tasapainossa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lohen mukaan Suomi kärsii pitkittyneestä kasvuvajeesta.

-  Viimeisen vuoden aikana kasvussa ovat olleet vain työttömyys, konkurssit ja valtion velka. Työttömiä työnhakijoita on nyt lähes 300  000. Työllisiä on yli 50  000 vähemmän kuin vuosi sitten, yksityisellä sektorilla peräti 76  000 työllistä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaa, hän sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Lohi muistutti myös, että viime vuoden eduskuntavaalien jälkeen yli 3  300 suomalaista yritystä on päätynyt konkurssiin.

Eduskunta keskustelee keskustan ja liike nytin huhtikuun lopussa jättämästä välikysymyksestä. Välikysymyksen aiheena on hallituksen talouspolitiikka, joka keskustan ja liike nytin mukaan näivettää Suomea.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Lohi on välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja.

Hän esitteli puheenvuorossaan keskustan esittämää 7-8 miljardin euron ohjelmaa vaihtoehtona hallituksen kehysriihen kolmen miljardin euron päätöksille.

VALTIOVARAINMINISTERI Riikka Purra (ps.) iloitsi vastauspuheenvuorossaan Tilastokeskuksen keskiviikkona julkistamista luvuista, joiden mukaan Suomen kausitasoitettu bruttokansantuote kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,5 prosenttia loka-joulukuusta.

Hänen mukaansa talousluvut antavat hallitukselle voimia viedä uudistuksiaan eteenpäin.

-  Kuten olen täällä moneen kertaan kertonut, suhdanne ja taantuma on ollut vaikea. Hallitus ei ole saanut vetoapua käytännössä lainkaan, mutta toivottavasti nyt parempaan suuntaan ollaan menossa.

Lohen tavoin myös SDP:n Riitta Mäkinen, vihreiden Krista Mikkonen ja vasemmistoliiton Jussi Saramo esittivät puolueidensa ryhmäpuheenvuoroissa epäluottamusta hallitukselle.

Hallituksen luottamuksesta äänestetään tämän viikon perjantaina eduskunnan täysistunnossa.

Uutista päivitetty klo 17.47 Purran vastauspuheenvuorolla

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE