Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hallituksessa repesi turveriita – Ps-edustajat: “Ministeri Mykkänen on tulkinnut hallitusohjelmaa väärin”

Lehtikuva: Markku Ulander

Perussuomalaisten kansanedustajat Juha Mäenpää ja Antti Kangas syyttävät ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkästä (kok.) virheellisen tiedon levittämisestä. Mäenpää ja Kangas toteavat Maaseudun Tulevaisuuden mielipiteessään, että Mykkänen tulkitsee hallitusohjelmaa väärin turpeen käytön tulevaisuuden osalta.

Demokraatti

Demokraatti

– Turvealalle on nyt annettava selkeä signaali siitä että kasvu- ja kuiviketurveala turvaa jatkossa myös energiaturpeen nostoalaa, eikä alalle toivota mitään nopeaa ja hallitsematonta alasajoa.

– Mykkäsen kannattaa tarkastaa kantaansa turpeeseen Kokoomuksen hallitusneuvottelijoilta, Mäenpää ja Kangas kirjoittavat ja viittaavat Mykkäsen Maaseudun Tulevaisuudelle 15. syyskuuta antamaan haastatteluun.

Mykkänen totesi lehdelle syyskuun puolivälissä pitävänsä realistisena, että polttoturpeen laajamittainen käyttö päättyy vuosikymmenen loppuun mennessä.

MÄENPÄÄ ja Kangas vetoavat hallitusohjelman kirjauksiin, joissa suhtaudutaan huoltovarmuussyistä myönteisesti turpeen energiakäyttöön.

”Kasvu- ja kuiviketurve määritellään strategisesti tärkeäksi raaka-aineeksi ja turvepeltoja käytetään jatkossakin huoltovarmuuden ja ruokaturvan varmistamiseksi.” Hallitusohjelmassa todetaan.

Huoltovarmuuskeskus on MT:n mukaan suunnitellut varmuusvarastoivansa turvetta vain vuoteen 2028 saakka.

Lisäksi hallitus ei olisi Mykkäsen mukaan tekemässä muutoksia esimerkiksi turpeen verotukseen, jota Sanna Marinin hallituskaudella nostettiin.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu kysyy pikaviestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) miksi perussuomalaiset ovat sopineet hallitusohjelmassa, että turpeen käyttö sähkön- ja lämmöntuotannossa loppuu viimeistään 2030-luvun aikana.

– Onko käynyt niin kuin matkakuluvähennyksen kanssa, että eivät tienneet, mistä ovat sopineet? Aittakumpu kysyy.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE