Aktuellt

”Hallitus ei pysty suuriin uudistuksiin” – suora vaatimus SDP:n kansanedustajalta: Eduskuntavaalit jo syksyllä

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka sanoo, että maakuntavaalien tilalla tulisi pitää eduskuntavaalit.

”Hallitus ei pysty suuriin uudistuksiin, joita kestävä kasvu edellyttää. Työllisyysasteen nosto 75 prosenttiin vaatii asteittain maksutonta varhaiskasvatusta, perhevapaauudistusta, oppivelvollisuuden jatkamista, kannustavampaa sosiaaliturvaa ja rakentavampaa EU-linjaa – mutta hallitus on jo pudottanut hanskansa.”

”Kun lisäksi sote-uudistus jää joka tapauksessa seuraavan hallituksen tehtäväksi, ajan haaskaamisen sijaan olisi syytä järjestää uudet vaalit jo syksyllä. Eduskuntavaalit voidaan pitää maakuntavaalien ohella, tai mieluiten maakuntavaalien sijaan.”

Harakka on huolissaan hallituksen väärästä finanssipolitiikasta.

”Kun kuopasta noustaan, talouskasvu on ripeää ja rahan kylväminen kavereiden veronalennuksiin on vastuutonta. On melkoinen spagaatti, että hallitus leikkaa samaan aikaan köyhiltä ja kipeiltä, mutta silti pahentaa rakenteellista alijäämää ja kestävyysvajetta, kuten Valtiontalouden tarkastusvirasto tuoreessa raportissaan arvostelee.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat