Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Hallitus kokoustaa huomenna koronastrategiasta – päähuomio terveydenhuollon kantokyvyssä

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Nopeasti leviävän omikronmuunnoksen pahentama epidemiatilanne pakottaa maan hallituksen neuvottelemaan siitä, miten terveydenhuollon kantokyky lähiviikkoina säilytetään. Valtioneuvoston kanslian viestinnästä kerrottiin maanantaina, että hallitus neuvottelee koronatilanteesta ja tilanteen edellyttämistä toimista Säätytalossa tiistaina kello 10 alkaen. Se keskustelee myös koronastrategian päivittämistarpeista asiantuntijatiedon pohjalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Koronastrategian päivittämistä koskevista neuvotteluista kertoi viime viikon torstaina pääministeri Sanna Marin (sd.) Iltalehden aluevaalitentissä.

-  Tämä virus on mutatoitunut ja muuttuu sellaisella vauhdilla, että meidän on välttämätöntä päivittää strategiaamme, hän sanoi.

Hallitus saa keskustelun pohjaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreen koronaennusteen omikronmuunnoksen etenemisestä. Muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina THL:n ennustavan, että sairaanhoidon tarve jopa kaksinkertaistuu helmikuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vastaa yleensä strategioiden valmistelusta, mutta STT:n tietojen mukaan ministeriössä ei vielä ole aloitettu valmistelua. Etukäteen vaikutti siis siltä, että varsinaisia päätöksiä strategian muutoksista ei vielä tiistaina olisi luvassa.

Marinia on viime viikkoina kritisoitu siitä, ettei hän ole ottanut johtajuutta pahentuneessa koronaepidemiassa. Tiistaiset hallitusneuvottelut käydään Marinin johdolla toisin kuin kahden edeltävän perjantain koronatoimia koskevat ministerikokoukset, joissa puheenjohtajan paikalla on istunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Strategia linjaa, miten epidemiaa pitää hallita

Muun muassa oppositiopuolue kokoomus ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat vaatineet hallitusta päivittämään valtakunnallisen strategian nykyistä epidemiatilannetta vastaavaksi.

Vielä viime tiistaina sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi STT:lle, ettei pidä strategian päivittämistä ajankohtaisena.

Korona- eli hybridistrategiassa linjataan periaatteista, joilla koronaepidemiaa hallitaan.

Saila Kiuttu/STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE