Politiikka

Hallitus kurmoottaa taas, esitys on kohtalokas Helsingissä, tyrmää kansanedustaja: ”Kerta kaikkiaan hölmöläisen peitonjatkamista”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ei hyväksy asumistuen heikentämistä. Hallitus on leikkaamassa kimppa- ja miniasunnoissa asuvien asumistukea ja sitomassa enimmäisasumismenot elinkustannusindeksiin vuokraindeksin sijaan.

Alivuokra- ja kimppa-asuntoja sekä alle 20 neliömetrin kokoisia asuntoja koskeva muutos alentaa 12 000:n tuensaajan asumistukea. Valtaosa heistä on opiskelijoita.

– Ei ole oikein, että lisätään sellaisten ihmisten asumiskustannuksia, jotka ovat valinneet kaikkein edullisimman asumismuodon ja minimoineet asumismenonsa, Modig sanoo.

– Enimmäisasumismenot ylittyvät jo 72 prosentilla asumistuen saajista. On käsittämätöntä, että tietoisesti halutaan kasvattaa tätä prosenttia.

Modig pitää hallituksen esitystä kohtalokkaana kotikaupungissaan Helsingissä.

– Asumisen hinta on karannut Helsingissä käsistä, ja juuri pienemmistä vuokra-asunnoista on pulaa. Jos kimppakämpissä asumista vaikeutetaan, yksiöiden kysyntä kasvaa entisestään, mikä voi pahimmillaan edelleen johtaa yksiöiden kallistumiseen.

 

Myös leikkauksilla saavutettavat säästöt ovat Modigin mukaan epävarmalla pohjalla.

– Asumistuen alentaminen johtaa aina toimeentulotukimenojen kasvuun. Tämä on kerta kaikkiaan hölmöläisen peitonjatkamista.

Eduskunta käsittelee esitystä asumistukilain muuttamiseksi lähetekeskustelussa keskiviikkona.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat