Politiikka

Harakka KL:ssä: ”Verotuksella voidaan edistää yritysten välistä reilua kilpailua”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

– Täsmällinen lainsäädäntö parantaa verotuksen ennustettavuutta, sillä se antaa yrityksille mahdollisuuden ennakoida liiketoimiensa veroseurauksi, SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän verovastaava Timo Harakka kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Kauppalehdessä.

Harakka toteaa keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilän ja kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän penänneen Kauppalehdessä (14.9.) verotukseen ennustettavuutta. Sen vuoksi hallitus esittää verotuksen tiekarttaa, johon puolueet sitoutuisivat yli vaalikausien.

Verotuksen ennustettavuus on tärkeä tavoite myös Harakan mielestä.

Hän muistuttaa SDP:n julkaisseen viime viikolla 23-kohtaisen toimenpideohjelman, jolla puututtaisiin kansainväliseen veronkiertoon. Paketti sisälsi useita ehdotuksia lainsäädännön täsmentämisestä. Esimerkiksi tosiasiallisen edunsaajan määrittely on tarpeen, jotta voidaan puuttua hallintarekisteriveronkiertoon.

Keskustan kaksikko vaati aggressiivisen verosuunnittelun suitsimista. Harakan mielestä hallituksella on siihen kaikki työkalut, jos niitä haluttaisiin käyttää.

– EU:n veronkiertodirektiivi on määrä panna kansallisesti täytäntöön ensi vuoden aikana. Hallitus voi todistaa kunnianhimoisuutensa vaikkapa korjaamalla korkovähennysrajoitusten puutteita.

Verotuksella voidaan edistää yritysten välistä reilua kilpailua, kiteyttää Harakka.

– Paras tiekartta on se, että lupaamme pienille kotimarkkinayrityksille mahdollisuuden pärjätä kansainvälisille konserneille, kun ne eivät saa vääristävää hyötyä aggressiivisesta verosuunnittelusta ja keinotekoisista rahoitusrakenteista, hän päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat