Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Harkimo puhui kyselytunnilla valmistuslaista: “Anderssonia nauratti” – opetusministeri kommentoi: “Olen vilpittömästi pahoillani, että reaktioni saattoi tulkita tuolla tavalla”

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo esitti eilen eduskunnan kyselytunnilla kysymyksen, jossa hän puhui “valmistuslaista”. Harkimolla on lukihäiriö.

Demokraatti

Demokraatti

“Eilen eduskunnassa vahingossa puhuin valmistuslaista, kun olen lukihäiriöinen niin tulee virheitä, vaikka paperissa luki valmiuslaki. Sehän meidän opetusministeri Anderssonia nauratti. Vähän häpesin kun minulle naurettiin ja pääministeri vielä korjasi puhettani”, Harkimo kirjoittaa tänään Twitterissä.

Opetusministeri Li Andersson vastasi perjantaina iltapäivällä Harkimon twiittiin.

“Lukihäiriölle tai oppimisvaikeuksille nauraminen ei tietenkään ole hyväksyttävää eikä niin ollut tarkoitus. Sanoin itse asiassa vieressä istuvalle Henrikssonille, että esitit erittäin tärkeän kysymyksen. Olen vilpittömästi pahoillani, että reaktioni saattoi tulkita tuolla tavalla.”

Myös pääministeri Sanna Marin on kirjoittanut Harkimolle.

Harmillista, jos olet kokenut asian näin. Omalta osaltani pyrin täsmentämään kyseessä olevan lainsäädännön, eikä siihen muuta liittynyt. Meille jokaiselle tapahtuu vastaavia tilanteita.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE